ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΠΙΣ: Οι πολίτες μπορούν να έχουν ένα ασφαλές καλοκαίρι με την τήρηση των μέτρων

Επισήμανε πως η χρήση μάσκας, οι αποστάσεις και η αντισηψία, αφορούν τόσο την ατομική προστασία, όσο και τη δημόσια υγεία

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος θεωρεί ότι με την αυστηρή τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας και τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων έναντι του κορωνοϊού, οι πολίτες μπορούν να έχουν ένα ασφαλές καλοκαίρι, σημειώνοντας ότι καθοριστικής σημασίας αποτελεί η συμπεριφορά της κοινωνίας, ώστε να διατηρηθεί η εξαιρετική επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου και να αποφευχθεί τυχόν οπισθοδρόμηση σε ό,τι αφορά την υφιστάμενη απειλή της πανδημίας Covid-19.

Σε σημερινή ανακοίνωσή του, ο ΠΙΣ καλεί τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα προστασίας, επισημαίνοντας ότι η χρήση μάσκας, οι αποστάσεις και η αντισηψία, αφορούν τόσο την ατομική προστασία, όσο και τη δημόσια υγεία.

Επίσης, υπογραμμίζει ότι «τόσο η ατομική προστασία όσο και η εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων σε επιχειρήσεις, καταστήματα και υπηρεσίες, αποτελούν σημαντικά στοιχεία, που μας βοηθούν να κρατήσουμε τα επιδημιολογικά δεδομένα στα επιθυμητά επίπεδα».

Καταληκτικά, αναφέρει πως τόσο ο ίδιος, όσο και ολόκληρη η ιατρική κοινότητα της Κύπρου, συμβάλλει εποικοδομητικά, ώστε όλοι να μείνουν ασφαλείς αυτό το καλοκαίρι, με τρόπο που να διασφαλίζεται ισορροπία μεταξύ οικονομικής / τουριστικής δραστηριότητας και υγείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Coronavirus  |  Υγεία  | 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

Η κατάσταση αξιολογείται συνεχώς και δεν αποκλείεται την ερχόμενη βδομάδα να υπάρξουν νέες ανακοινώσεις.

Το unlock ξύπνησε την πανδημία

Η επαναλειτουργία των αεροδρομίων επιδείνωσε την επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου, αναφέρει στην «Κ» ο Δρ Πέτρος Καραγιάννης ...
Του Γιάννου Λύτρα
 |  ΥΓΕΙΑ