ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού - Ανέστειλαν τις υπηρεσίες του γιατρού

Δεν του έχει αφαιρεθεί η άδεια εξάσκησης του επαγγέλματος

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Τις υπηρεσίες του 53χρονου γιατρού που ήταν συμβεβλημένος με το ΓεΣΥ και παρείχε πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού στους ασθενείς του ανέστειλε ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», δεν του έχει αφαιρεθεί η άδεια εξάσκησης του επαγγέλματος. Παράλληλα, ο ΟΑΥ απέστειλε το εξής μήνυμα στους ασθενείς του γιατρού:

«Πληροφορείστε ότι ο Δρ…, στο παρόν στάδιο δεν δύναται να παρέχει υπηρεσίες φροντίδας υγείας στα πλαίσια του ΓεΣΥ και ως εκ τούτου καλείστε όπως αποτείνεστε, προσωρινά, στους προσωπικούς ιατρούς Δρ.... και Δρ...., στο Παλαιό Νοσοκομείο Λάρνακας».

Υπενθυμίζεται ότι ο γιατρός συνελήφθη την Παρασκευή (7/8) και τελεί υπό κράτηση. Σε βάρος του 53χρονου διερευνώνται τα αδικήματα συνομωσίας προς διάπραξης κακουργήματος, πλαστογραφίας επίσημου εγγράφου και κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου.

Τα πιο πάνω αδικήματα διαπράχθηκαν μεταξύ των ημερομηνιών 26/4/2021 – 6/8/2021 στη Λάρνακα, ενώ ο 53χρονος γιατρός αρνείται οποιαδήποτε ανάμιξη στην υπόθεση.

Σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία, τρία πρόσωπα τα οποία νοσηλεύονται σε σοβαρή/κρίσιμη κατάσταση με τη νόσο COVID 19, φέρονται να κατέχουν πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού, το οποίο εκδόθηκε από τον ύποπτο.

Υπενθυμίζουμε ότι ο 53χρονος είχε καταγγελθεί από συγγενικό πρόσωπο ασθενή που νοσηλεύεται κρίσιμα στη ΜΕΘ με κορωνοϊό, για πλαστή έκδοση πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Ο 41χρονος παραδέχθηκε πως δεν είχε εμβολιαστεί, ενώ στο πλαστό πιστοποιητικό αναγραφόταν ότι είχε λάβει και τις δύο δόσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση