ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πόσοι έχουν εμβολιαστεί στην Κύπρο ανά ηλικιακή ομάδα (Πίνακες)

Χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού σε μικρότερες ηλικίες-Πόσοι εμβολιάστηκαν

Της Άντρης Θρασυβούλου

Ολοένα και πιο κοντά στον στόχο του εμβολιασμού του 65% του πληθυσμού με την 1η δόση των εμβολίων κατά της Covid-19, βρίσκεται η Κύπρος. Μέχρι τις 9 Ιουνίου, η θωράκιση του πληθυσμού με την 1η δόση είχε αγγίξει το 57,6% ενώ ποσοστό 37,9% έχει ολοκληρώσει το εμβολιαστικό του σχήμα.  Η «Κ» παρουσιάζει το ποσοστό των εμβολιασθέντων (τουλάχιστον με την 1η δόση) ανά ηλικιακή ομάδα.

Το μεγαλύτερο ποσοστό που έχει εμβολιαστεί αφορά στις ηλικίες 80 και άνω (87.70%), ενώ ακολουθεί η ηλικιακή ομάδα των 70-79 ετών με ποσοστό 85.40%. Τρίτη στη σειρά είναι η ηλικιακή ομάδα των 60-69 ετών με ποσοστό 75.80%. Οι ηλικίες 50-59 ετών έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό 65.50% ενώ άτομα ηλικίας 40-49 ετών έλαβαν την 1η δόση σε ποσοστό 62%.

Το ενδιαφέρον για εμβολιασμό παρουσιάζεται μειωμένο στις μικρότερες ηλικίες που συγκαταλέγονται στις τελευταίες θέσεις της λίστας εμβολιασθέντων με την 1η δόση σε ό,τι αφορά στο ποσοστό που εμβολιάστηκε ανάλογα με τον αριθμό πληθυσμού. Συγκεκριμένα, μόλις το  29.80% στις ηλικίες 30-39 ετών έχει εμβολιαστεί, ενώ μόνο το 25.10% έλαβε την 1η δόση στις ηλικίες 20-29 ετών. Σε ό,τι αφορά στις ηλικίες 18-19 ετών, ποσοστό 19.90% έχει λάβει την 1η δόση.

Ο σχετικός πίνακας:

 

Mειωμένο ενδιαφέρον για διευθέτηση ραντεβού

Το ενδιαφέρον για διευθέτηση ραντεβού σε μικρότερες ηλικίες συνεχίζει να είναι μειωμένο το τελευταίο χρονικό διάστημα. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην «Κ» η Αναπληρώτρια Διευθύντρια Φαρμακευτικών Υπηρεσιών το μειωμένο ενδιαφέρον φαίνεται να οφείλεται στον εφησυχασμό που επικρατεί λόγω των μειωμένων κρουσμάτων του ιού αλλά και της χαλάρωσης των μέτρων.

Τα ραντεβού που έχουν προγραμματιστεί κατά τη δεύτερη ευκαιρία που δίδεται μέσω της Πύλης Εμβολιασμού από τις αρχές Ιουνίου:

 

Πάντως, η ίδια θεωρεί ότι το ενδιαφέρον για εμβολιασμό και από τις μικρότερες ηλικίες θα αυξηθεί ενόψει του Ψηφιακού Πιστοποιητικού Εμβολιασμού που θα τεθεί σε εφαρμογή την 1η Ιουλίου καθώς λόγω της καλοκαιρινής περιόδου, τα ταξίδια μπορούν να αποτελέσουν κίνητρο.

Ανεμβολίαστο το 95% των κρουσμάτων

Ποσοστό 95% των κρουσμάτων που εντοπίζονται δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού όπως σημείωσε σε ανάρτηση του ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου. Ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι τα δεδομένα από την ιχνηλάτηση δείχνουν ότι μόλις το 5% των κρουσμάτων είναι εμβολιασμένοι με μία δόση και λιγότερο του 1% εμβολιασμένοι με 2 δόσεις, τονίζοντας ότι τα εμβόλια προστατεύουν.

Εμβολιάζονται 4795 άτομα που έχασαν ραντεβού

Στο μεταξύ, όπως ανέφερε στην «Κ», ο Αναπληρωτής Διευθυντής των Νοσηλευτικών Υπηρεσιών, Ευαγόρας Ταμπούρης, τα 4795 ραντεβού για εμβολιασμό που είχαν αναβληθεί λόγω της απεργίας της ΠΑΣΥΝΟ που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα, έχουν προγραμματιστεί για το Σάββατο (12/6) σε Λεμεσό και Λάρνακα και για τη Δευτέρα (14/6) στην Αμμόχωστο. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Άντρης Θρασυβούλου

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση