ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πόσοι νοσηλεύονται με Covid-19 - Τα κρούσματα Τρίτης & Τετάρτης

Χαμόγελα αισιοδοξίας για τη μείωση κρουσμάτων και νοσηλευόμενων

Του Ανδρέα Κόκκινου

Η Κύπρος βαδίζει πλέον σε ρυθμούς ολικής επαναφοράς στην κανονικότητα προσπαθώντας να αποτινάξει τα κατάλοιπα και τις πληγές που δημιούργησε η πανδημία.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες της «Κ» σημαντική είναι η μείωση που παρατηρείται τόσο στα ημερήσια επιβεβαιωμένα περιστατικά, όσο και στον αριθμό των νοσηλευόμενων που αποτελεί τον σκληρό δείκτη της πανδημίας.

Συγκεκριμένα κατά τη χθεσινή μέρα εντοπίστηκαν 364 θετικά περιστατικά, ενώ την Τρίτη τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανήλθαν σε 361 με το βαθμό θετικότητας να κυμαίνεται γύρω από το 1%.

Ιδιαίτερα ενθαρρυντική φέρεται να είναι η κατάσταση που επικρατεί και στα νοσηλευτήρια σε παγκύπρια βάση. Συγκεκριμένα μιλώντας στην «Καθημερινή» ο εκπρόσωπος τύπου του ΟΚΥπΥ, Πάμπος Χαριλάου ανέφερε πως μέχρι την τελευταία επίσημη καταμέτρηση (Τετάρτη 11/5) στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ βρίσκονταν 46 νοσηλευόμενοι.

Μάλιστα μόλις δύο εξ’αυτών είναι διασωληνομένοι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ενώ άλλοι πέντε νοσηλεύονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Πέραν αυτών τη δεδομένη στιγμή 15 ασθενείς post covid -που έπαψαν να θεωρούνται μολυσματικοί- συνεχίζουν να νοσηλεύονται διασωληνομένοι σε ΜΕΘ. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου του ΟΚΥπΥ η κατάσταση θεωρείται ιδιαίτερα ενθαρρυντική αφού μόλις 2 ασθενείς (μολυσματικοί) βρίσκονται διασωληνομένοι σε ΜΕΘ ενώ παρατηρείται σημαντική αποφόρτοση στα νοσηλευτήρια αφού μιλάμε για 46 νοσηλευόμενους σε ολόκληρη την Κύπρο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ανδρέα Κόκκινου

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση