ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πού οφείλεται η έξαρση των ιώσεων

Ο Δρ. Χάρης Αρμεύτης μίλησε στην εκπομπή «Διασπορά Ειδήσεων» και την Οριάνα Παπαντωνίου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Για την έξαρση των λοιμώξεων και κυρίως του αναπνευστικού και των ιώσεων μίλησε στην εκπομπή του ΣΠΟΡ FM 95.0, «Διασπορά Ειδήσεων», ο Πνευμονολόγος Δρ. Χάρης Αρμεύτης.

Αρχικά, ο κος Αρμεύτης εξήγησε ότι τα αυξημένα περιστατικά των λοιμώξεων οφείλονται στην αλλαγή των καιρικών συνθηκών, που έχουν ως αποτέλεσμα τα άτομα να συγχρωτίζονται σε χώρους, ενώ πρόσθεσε ακόμη ότι τo 90% των λοιμώξεων είναι ιογενείς όπου εκεί συμπεριλαμβάνονται και τα περιστατικά του COVID -19.

Ο Πνευμονολόγος εξέφρασε την ανησυχία του για τον χειμώνα

Στο ερώτημα πως μπορεί να διαχωριστεί ο COVID- 19 από τις άλλες λοιμώξεις, εξήγησε ότι μόνο μέσω του τεστ μπορεί να δοθεί διάγνωση από τους ειδικούς καθώς οποιαδήποτε άλλη διάγνωση είναι παρακινδυνευμένη.

Η μάσκα και το εμβόλιο

Στο ερώτημα για τις προφυλάξεις από τις λοιμώξεις, ο κος Αρμεύτης εξήγησε ότι το θέμα είναι προσωπικό όσον αφορά τη χρήση μάσκας, εστιάζοντας ότι οι μεγάλες ηλικίες είναι σημαντικό να την φοράνε. Ακόμη, τόνισε πως η πρόληψη είναι πολύ σημαντική, με το εμβόλιο να αποτελεί την σημαντικότερη πρόληψη, κάνοντας αναφορά στο εμβόλιο της γρίπης και της 4ης δόσης του κορωνοϊού.  

Ως εκ τούτου, εξέφρασε την ανησυχία του για το πολύ χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού για την 4η δόση κατά του Covid - 19, τονίζοντας ότι τουλάχιστον οι ηλικίες άνω των 60 οφείλουν να εμβολιαστούν.

Τα αυξημένα περιστατικά στα παιδιά

Αναφορικά με τα αυξημένα περιστατικά λοιμώξεων στα παιδιά, ο κος Αρμεύτης ανέφερε ότι είναι κάτι το αναμενόμενο λόγω και των σχολείων, ενώ σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχει από τους παιδιάτρους είναι ότι ή κατάσταση είναι διαχειρίσιμη.

Το χαμηλό ποσοστό και η εκτίμηση

Ο Πνευμονολόγος εξέφρασε την ανησυχία του για τον χειμώνα αφού όπως τόνισε το 23% εμβολιασμού της 4ης δόσης στις ηλικίες άνω των 60 είναι ιδιαίτερα χαμηλό. Πρόσθεσε επίσης πως είναι επικίνδυνο να κάνουμε προβλέψεις για την πορεία της κατάστασης και εστίασε ξανά στο κομμάτι της πρόληψης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση