ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πρόεδρος Γερμανικού Ογκολογικού: Πρόθεση μας η ένταξη στο ΓεΣΥ

Υποδεικνύει ότι μέρος των επιφυλάξεων του ιατρικού κόσμου είναι δικαιολογημένο

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Πρόθεση του Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου είναι η ένταξη του στο ΓεΣΥ και η προσφορά υψηλού επιπέδου υπηρεσιών προς όλους τους ασθενείς, δηλώνει στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος του, Κίκης Καζαμίας, εκφράζοντας την ελπίδα πως η εφαρμογή του σχεδίου θα γίνει εντός χρονοδιαγραμμάτων.

Την ίδια ώρα υποδεικνύει ότι μέρος των επιφυλάξεων του ιατρικού κόσμου είναι δικαιολογημένο και προσδοκεί ότι η ηγεσία του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας θα αποδείξει ότι αντιμετωπίζει τον ιδιωτικό τομέα ως ισότιμο εταίρο, προς όφελος των ασθενών.

Σύμφωνα με τον Κίκη Καζαμία, υπάρχει θετικό κλίμα στις πρώτες επαφές της διοίκησης του ΓΟΚ με την ηγεσία του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας και εξέφρασε την άποψη ότι κάποια θέματα και ερωτήματα που εγείρονται στον διάλογο με τον Οργανισμό, "μπορούν να απαντηθούν θετικά".

"Ανοίχθηκε ένας δίαυλος επικοινωνίας με ανταλλαγή πληροφοριών, οι οποίες θα βοηθήσουν τον Ο.Α.Υ στους υπολογισμούς του, σε ό,τι αφορά υπηρεσίες που παρέχονται μονάχα από το ΓΟΚ και το Ογκολογικό της Τράπεζας Κύπρου", πρόσθεσε.

Συγκεκριμένα, υπέδειξε, στους δεκατέσσερις μήνες λειτουργίας του, το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο έχει εξυπηρετήσει πέραν των 3,000 ογκολογικών ασθενών, από τους οποίους, πέραν των χιλίων έχουν αποφύγει τη μετάβαση τους στο εξωτερικό και έχουν λάβει θεραπείες που μόνο το ΓΟΚ προσφέρει στην Κύπρο, όπως η Στερεοτακτική Ακτινοθεραπεία, η Ενδοϊστική Βραχυθεραπεία και οι εξετάσεις PET-CT.

Ο κ.Καζαμίας θεωρεί πως, μέρος των επιφυλάξεων του ιατρικού κόσμου είναι δικαιολογημένο, "αν κρίνουμε από κάποιες τραυματικές εμπειρίες, που έχουν κάποιοι ιδιώτες στις συναλλαγές τους με το δημόσιο".

Έκανε λόγο για νοοτροπίες που φτάνουν "τα όρια της αλαζονείας", αφού όπως είπε, "κάποιοι - όχι όλοι - εκπροσωπώντας το δημόσιο, με τη συμπεριφορά τους νομίζουν ότι κάνουν χάρη στον ιδιώτη που συναλλάσσονται και ότι σε μια κρατική σύμβαση, η υπογραφή του δημοσίου απολαμβάνει μονάχα δικαιώματα και του ιδιώτη μονάχα υποχρεώσεις".

"Θέλω να πιστεύω ότι η ηγεσία του Ο.Α.Υ θα διασκεδάσει αυτές τις ανησυχίες και θα αποδείξει ότι αντιμετωπίζει τον ιδιωτικό τομέα ως ισότιμο εταίρο προς όφελος των ασθενών", συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς σχετικά, ο Πρόεδρος του Γ.Ο.Κ εξέφρασε την ελπίδα ότι το ΓεΣΥ θα εφαρμοστεί χωρίς καθυστέρηση και εντός χρονοδιαγραμμάτων και ότι όλα τα μέλη θα συνδράμουν θετικά προς αυτή την κατεύθυνση.

Ανέφερε δε ότι "όσο πιο γρήγορα εφαρμοστεί το ΓεΣΥ, τόσο πιο γρήγορα θα σμικρυνθούν ουσιαστικά οι ανισότητες, οι αδυναμίες και οι ελλείψεις στον τομέα της υγείας, με τελικούς, μεγαλύτερους αποδέκτες, τους ασθενείς".

Τέλος ο κ.Καζαμίας είπε πως το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο είναι μια οντότητα με κοινωνικές ευαισθησίες, "που σε όλα τα επίπεδα της πυραμίδας του διοικητικού, αλλά κυρίως του ιατρικού του προσωπικού, έχει πολύ αναπτυγμένο το αίσθημα του δημόσιου συμφέροντος".

Αυτό αποδεικνύεται, κατέληξε, από το γεγονός ότι "παρ’ όλα τα εμπόδια που πρόταξαν διάφοροι, συμπεριλαμβανομένης και της δημοσιοϋπαλληλικής γραφειοκρατίας, εντούτοις δεν γονατίσαμε και προσφέραμε ουσιαστική λύση σε ένα πολύχρονο σοβαρό πρόβλημα που βασάνισε χιλιάδες καρκινοπαθείς, ιδιαίτερα της περιοχής Λεμεσού και Πάφου".

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

Η κατάσταση αξιολογείται συνεχώς και δεν αποκλείεται την ερχόμενη βδομάδα να υπάρξουν νέες ανακοινώσεις.

Το unlock ξύπνησε την πανδημία

Η επαναλειτουργία των αεροδρομίων επιδείνωσε την επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου, αναφέρει στην «Κ» ο Δρ Πέτρος Καραγιάννης ...
Του Γιάννου Λύτρα
 |  ΥΓΕΙΑ