ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Διευθυντής ΟΑΥ για νέο καθεστώς αναλύσεων: «Επικοινωνιακά αποτύχαμε, δεν πείσαμε τον κόσμο»

Πώς σχολιάζει την αναστάτωση που προκλήθηκε από την απόφαση για καθορισμό περιορισμών και προϋποθέσεων στη διενέργεια εργαστηριακών εξετάσεων

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

«Επικοινωνιακά αποτύχαμε, δεν πείσαμε τον κόσμο για την εικόνα που θέλουμε να βγάλουμε προς τα έξω», δήλωσε στην εκπομπή ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ο διευθυντής του ΟΑΥ, Ανδρέας Παπακωνσταντίνου, μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε από την ανακοίνωση του Οργανισμού για καθορισμό περιορισμών και προϋποθέσεων στην διενέργεια εργαστηριακών εξετάσεων σε ενήλικες δικαιούχους του ΓεΣΥ, για σκοπούς πρόληψης.

Την ίδια ώρα ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι η συγκεκριμένη απόφαση πάρθηκε για να αντιμετωπιστούν φαινόμενα καταχρήσεων, σημειώνοντας θα συνεχίζονται οι εργαστηριακές εξετάσεις, όμως είτε κατόπιν σύστασης του γιατρού είτε προληπτικά, αλλά με περιορισμούς και προϋποθέσεις ανά ηλικία.

Επίσης ο πρόεδρος του ΟΑΥ αναφέρθηκε στην ανάγκη καλλιέργειας κουλτούρας προς τους διακαιούχους του ΓεΣΥ και τους παρόχους, ώστε να μη γίνονται καταχρήσεις, ενώ είπε ότι με τη συγκεκριμένη απόφαση ο ΟΑΥ θα εξοικονομήσει κονδύλια, για να αξιοποιηθούν σε κάτι άλλο, που θα βοηθούσε την υγεία των πολιτών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Υγεία  |  ΓεΣΥ  |  ΟΑΥ  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση