ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Προκλητική κι απαράδεκτη η στάση του ΟΚΥπΥ για τους ωρομίσθιους

«Θα αντιδράσουμε αστραπιαία και πολύ δυναμικά» αναφέρει η ΠΑΣΥΕΚ ΠΕΟ

ΚΥΠΕ

Για δυναμική αντίδραση κάνει λόγο η ΠΑΣΥΕΚ ΠΕΟ χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη και προκλητική την στάση του ΟΚΥπΥ, και ιδιαίτερα της Κεντρική Διοίκησης, έναντι στους ωρομίσθιους εργαζόμενους και στους συνδικαλιστικούς τους εκπροσώπους.

«Αφού οι όσες προσπάθειες και πρωτοβουλίες έχουμε λάβει πέφτουν συνεχώς στο κενό λόγω της άρνησης του ΟΚΥπΥ να προσέλθει σε διάλογο που αφορά στην επίλυση εκκρεμούντων ζητημάτων αλλά και στο πολύ σοβαρό θέμα της στελέχωσης από ωρομίσθιο προσωπικό σε όλα τα Δημόσια Νοσηλευτήρια», σημειώνει.

Ανακοίνωση της συντεχνίας αναφέρει ότι το τελευταίο διάστημα έχει αποστείλει σωρεία επιστολών ζητώντας την έναρξη διαλόγου για την στελέχωση των Δημοσίων Νοσηλευτηρίων χωρίς να λάβει καμία απάντηση από τον ΟΚΥπΥ, «γεγονός απογοητευτικό για τον μεγαλύτερο Οργανισμό Δημοσίου Δικαίου στην χώρα μας».

Η προβληματική στάση του ΟΚΥπΥ, προστίθεται, για την στελέχωση των Νοσηλευτηρίων του σε συνέχεια της αδιάφορης και απαθούς στάσης του για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ωρομίσθιοι του εργαζόμενοι εδώ και καιρό προκαλεί οργή και αγανάκτηση μεταξύ των εργαζομένων.

«Οι ωρομίσθιοι εργαζόμενοι έχουν επιδείξει ζηλευτή υπευθυνότητα και εργατικότητα από την ίδρυση του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, στήριξαν με όλες τους τις δυνάμεις όσο λίγοι τον Οργανισμό, εργάστηκαν ακούραστα και συνεχίζουν να εργάζονται σκληρά σε συνθήκες κρίσιμες και πρωτόγνωρες, παραμέρισαν και έθεσαν στο περιθώριο εργασιακά προβλήματα που αντιμετώπιζαν αφού πρώτιστό τους μέλημα ήταν να στηρίξουν τον ΟΚΥπΥ να διαχειριστεί με τον καλύτερο τρόπο την πανδημία του κορωνοϊού», αναφέρεται.

Η υπομονή και οι αντοχές των εργαζομένων έχουν εξαντληθεί, σημειώνεται.

Η ΠΑΣΥΕΚ ΠΕΟ προεδιδοποιεί πως εάν ο ΟΚΥπΥ συνεχίσει να αντιμετωπίζει τους ωρομίσθιους εργαζόμενους ως δεύτερης κατηγορίας εργαζόμενους αρνούμενος έντεχνα τον διάλογο, αδιαφορώντας για προβλήματα που αντιμετωπίζουν αλλά και για τις ανάγκες σωστής και επαρκούς στελέχωσης του Οργανισμού «θα αντιδράσουμε αστραπιαία και πολύ δυναμικά».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση