ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Προς πλήρη άρση τα περιοριστικά μέτρα - Τα χρονοδιαγράμματα

Τι αναφέρουν πληροφορίες της «Κ»

Με την επιδημιολογική εικόνα να παρουσιάζει μικρή αλλά σταθερή βελτίωση ο δρόμος της επιστροφής προς την κανονικότητα ανοίγει διάπλατα, με την ατζέντα να περιλαμβάνει την άρση ακόμα περισσότερων περιορισμών και ως εκ τούτου την θέσπιση νέων σημαντικών χαλαρώσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» η περαιτέρω μείωση των περιοριστικών μέτρων αναμένεται να λειτουργήσει καταλυτικά στην εύρυθμη λειτουργία της Οικονομίας με την κυβέρνηση να «πιέζει» για άρση αρκετών περιορισμών αρχής γενομένης από τις γιορτές του Πάσχα.

Το νέο μοντέλο χαλαρώσεων ενδέχεται να εμπεριέχει ακόμη και την πλήρη άρση των περιοριστικών μέτρων

Το σενάριο αυτό «φαίνεται» να μην βρίσκει στο παρόν στάδιο απόλυτα πρόσφορο έδαφος αφού υπάρχει σκεπτικισμός από πλευράς Υπουργείου Υγείας αλλά και μερίδας επιστημόνων σε ότι αφορά μία απότομη μετάβαση στην κανονικότητα.

Τι αναφέρουν πληροφορίες της «Κ»

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής» το νέο μοντέλο χαλαρώσεων ενδέχεται να εμπεριέχει ακόμη και την πλήρη άρση των περιοριστικών μέτρων. Όπως μας αναφέρθηκε λοιπόν, στην επόμενη φάση αναμένεται -ουσιαστικά- η κατάργηση του Safepass και επιστρέφει η απρόσκοπτη είσοδος σε όλους τους χωρούς ασχέτως εμβολιαστικής κάλυψης και χωρίς να χρειάζεται η προσκόμιση τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου ή PCR.

Αυτό από μόνο του σηματοδοτεί μία νέα εποχή αφού η διακίνηση των πολιτών και η είσοδος τους σε οποιοδήποτε εξωτερικό ή εσωτερικό χώρο θα μπορεί να γίνεται όπως αυτό συνέβαινε πριν την κάθοδο της πανδημίας. Δεν είναι όμως αυτή η μοναδική διαφοροποίηση που θα υπάρξει με την υιοθέτηση του νέου μοντέλου.

Οι αποστάσεις πάνε… περίπατο αφού τα 2 μέτρα που τηρούνται σε χώρους εστίασης και διασκέδασης δε θα χρειάζεται πλέον να τηρούνται ενώ η πληρότητα επιστρέφει στο 100%. Υπογραμμίζεται πως αναμένεται η κατάργηση της χρήσης προστατευτικής μάσκας και σε όλους τους εσωτερικούς χώρους, όμως δεν αποκλείεται να κρατηθεί υπό μορφή σύστασης.

Όπως τονίστηκε όλα τα πιο πάνω αναμένεται να συζητηθούν το μεσημέρι της Μεγάλης Δευτέρας (18 Απριλίου) στην σύσκεψη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής με τον Υπουργό Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα με σκοπό η δέσμη που θα συγκεντρώσει την κοινή αποδοχή να μεταφερθεί ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου.

Παρά τις όποιες πιέσεις για ταχύτερη άρση των περιορισμών υπάρχει σκεπτικισμός και μερίδα επιδημιολόγων φέρεται να υποστηρίζει ότι το καλύτερο θα ήταν να συνεχιστούν τα υφιστάμενα μέτρα και κατά τις εορτές του Πάσχα. Η χρυσή τομή «δείχνει» σαν ημερομηνία την 1η Μαίου όμως αυτό επαφίεται φυσικά και στην -αναμενόμενη- βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας τις επόμενες ημέρες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

Κάνοντας μια αποτίμηση του 2022 το πρόσημο δεν μπορεί παρά να είναι θετικό, με τους δικαιούχους να απολαμβάνουν, πλεονεκτήματα ...
ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις
 |  ΥΓΕΙΑ