ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Προσωπικοί ιατροί δεν εξετάζουν ασθενείς με συμπτώματα γρίπης

Οι Ιατροί θα πρέπει να προβαίνουν σε αξιολόγηση των περιστατικών με γριπώδη συνδρομή, σύμφωνα με τις ενέργειες που υποδεικνύονται στους αλγόριθμους, αναφέρει το Υπ. Υγείας

Newsroom K

Το Υπουργείο Υγείας επιθυμεί να ενημερώσει όλους τους Προσωπικούς Ιατρούς Ενηλίκων και Παιδιών ότι στη βάση των αναθεωρημένων αλγόριθμων για την διαχείριση ύποπτων και επιβεβαιωμένων περιστατικών COVID-19, οι Προσωπικοί Ιατροί θα πρέπει να προβαίνουν σε αξιολόγηση των περιστατικών με γριπώδη συνδρομή, σύμφωνα με τις ενέργειες που υποδεικνύονται στους αλγόριθμους για την διαχείριση ύποπτων και επιβεβαιωμένων περιστατικών COVID-19.

Τονίζεται επίσης ότι, οι Προσωπικοί Ιατροί θα πρέπει να παραπέμπουν τους ασθενείς σε Δημόσιο Νοσηλευτήριο της Επαρχίας τους:

(α) αφού προηγηθεί συνεννόηση με τον Υπεύθυνο / Διευθυντή ΤΑΕΠ του νοσηλευτηρίου.
(β) αποκλειστικά στην περίπτωση που το κρούσμα είναι επιβεβαιωμένο εργαστηριακά.
(γ) η κλινική εκτίμηση της βαρύτητας των συμπτωμάτων έγινε, όπως καθορίζεται στους αλγόριθμους διαχείρισης ύποπτων και επιβεβαιωμένων περιστατικών COVID-19. Οι αλγόριθμοι έχουν διαβιβασθεί στους Προσωπικούς Ιατρούς μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και βρίσκονται αναρτημένοι στην ιστοσελίδα του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών https://www.pio.gov.cy/coronavirus/.

Λόγω του ότι τις τελευταίες ημέρες έχει παρατηρηθεί ότι ορισμένοι Προσωπικοί Ιατροί αποφεύγουν να εξετάζουν ασθενείς με γριπώδους συνδρομή, είναι σημαντικό να τονιστεί ότι η επιτυχής διαχείριση της πανδημίας έγκειται στην αγαστή συνεργασία και θετική ανταπόκριση όλων των εμπλεκόμενων φορέων στον τομέα της Υγείας και στην τήρηση των πρωτοκόλλων, κλινικών κατευθυντήριων οδηγιών και διαδικασιών μέσω της δημιουργίας αλγόριθμων του Υπουργείου Υγείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση