ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

«Πυροσβέστης» ο Χατζηπαντέλα, ένα μήνα διορία έδωσαν οι γιατροί (ηχητικό)

Όσα ανέφερε στην ραδιοφωνική εκπομπή «Διασπορά Ειδήσεων» ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΚΙ, Σωτήρης Κούμας

Του Ανδρέα Κόκκινου

Πυροσβεστικά φέρεται να λειτούργησε η επέμβαση του υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα, καθώς σε πρώτο χρόνο φαίνεται να έχει αποφευχθεί η λήψη απεργιακών μέτρων από πλευράς ιατρών.

«Εδώ και 3 χρόνια προσπαθούμε να μάθουμε και να ενημερωθούμε μέσω γραπτών τοποθετήσεων τι προνοεί η επαγγελματική μας ασφάλιση»

Αυτό ανέφερε στον αέρα της ραδιοφωνικής εκπομπής «Διασπορά Ειδήσεων» ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΚΙ, Σωτήρης Κούμας που δήλωσε πως πρόκειται για αναστολή ενός μήνα αναμένοντας διορθώσεις.

Κληθείς να απαντήσει για το τι τους ώθησε στα απεργιακά μέτρα και κινητοποιήσεις ο Σωτήρης Κούμας υπογράμμισε πως «εδώ και 3 χρόνια προσπαθούμε να μάθουμε και να ενημερωθούμε μέσω γραπτών τοποθετήσεων τι προνοεί η επαγγελματική μας ασφάλιση» προσθέτοντας πως είναι απαίτηση του ΓεΣΥ κάθε γιατρός που παρέχει υπηρεσίες πρέπει να έχει ασφάλιση. Ανέφερε πως από τη στιγμή που οι γιατροί παρέχουν υπηρεσίες μέσω εργοδότη θα πρέπει ο εργοδότης να προβεί σε συμφωνία με ασφαλιστική εταιρεία εξασφαλίζοντας τους την δυνατότητα αυτή.

Υπογράμμισε μάλιστα πως αρκετοί τυγχάνει να είναι έκτακτοι ή αορίστου χρόνου κάτι που καθιστά εργοδότη τους το κράτος περιπλέκοντας ακόμη περισσότερο το ζήτημα. Υπάρχουν δηλαδή δύο κατηγορίες ιατρών, των οποίων πρέπει να καθοριστεί το καθεστώς επαγγελματικής ασφάλισης με τον κύριο Κούμα να τονίζει πως παρά τις επιστολές που έχουν αποσταλεί στον ΟΚΥπΥ αυτό δεν έχει γίνει κατορθωτό, με τον οργανισμό να παραδέχεται ότι βρίσκεται σε διαδικασία προκήρυξης διαγωνισμού.

Στον αντίποδα και σε ότι αφορά τους δημοσίους υπαλλήλους, χρειάζεται η εμπλοκή της Νομικής Υπηρεσίας με τον πρόεδρο του ΠΑΣΥΚΙ να υποδεικνύει την πολυπλοκότητα του θέματος, αναφέροντας πως η ΝΥ μπορεί κάλλιστα να ισχυριστεί πως οι συνθήκες των εργαζομένων –παρά το ότι είναι δημόσιοι υπάλληλοι- καθορίζονται από τον ΟΚΥπΥ και δεν τις διαμορφώνει το κράτος. «Πιθανότατα παρανομούμε όλοι μας» ανέφερε χαρακτηριστικά υπενθυμίζοντας καταληκτικά τη διορία ενός μήνα για την επίλυση του θέματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ανδρέα Κόκκινου

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση