ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ρίχνουν «άκυρο» στα Safepass - Ποιοι το χάνουν με τα νέα μέτρα

Στόχος η άμεση αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ανεπηρέαστο από τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου δεν έμεινε ούτε το Safepass με τα νέα μέτρα που αποφασίστηκαν να λειτουργούν σαν μοχλός πίεσης για εμβολιασμό.

Το πιστοποιητικό θεωρείται πλέον άρρηκτα συνδεδεμένο με την είσοδο σε σωρεία χώρων και υποστατικών αποτελώντας έτσι ‘χρυσό εισιτήριο’ για την επιστροφή στην καθημερινότητα.

Με ορίζοντα την 18η Δεκεμβρίου, ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας διαμήνυσε πως μετά από απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου όσοι πολίτες δεν έχουν ολοκληρώσει το εμβολιαστικό τους σχήμα (εννοώντας και την προσθήκη της ενισχυτικής δόσης) με την πάροδο 7 μηνών από την τελευταία δόση, θα καταργείται το Safepass.

Επίσης, από την 1η Δεκεμβρίου όλοι οι πολίτες άνω των 18 ετών που δεν έχουν ολοκληρώσει το εμβολιαστικό τους σχήμα οφείλουν να υποβάλλονται σε εξέταση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου ή PCR. Διαφοροποίηση υπάρχει και σε ότι αφορά τη διάρκεια ισχύς της εξέτασης αφού παρά το γεγονός ότι το PCR παραμένει στις 72 ώρες, το rapid test θα ισχύει πλέον μόνο για 48.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση