ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

SafePass: «Κόκκινο» στα τεστ αντισωμάτων

Προβληματισμός από πολίτες - Βγήκαν θετικοί με τεστ αντισωμάτων αλλά δεν μετρά για SafePass

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Πολίτες που έχουν βγει θετικοί σε τεστ αντισωμάτων για Covid-19 δεν μπορούν να παρουσιάσουν ως αποδεικτικό στοιχείο το πιστοποιητικό που έχουν εξασφαλίσει. Αυτό τονίζεται από το αρμόδιο Υπουργείο, σε σχέση με το SafePass που τίθενται σε εφαρμογή από σήμερα, Δευτέρα (10/5). Ενώπιον της «Κ» έχει τεθεί ο συγκεκριμένος προβληματισμός από πολίτες οι οποίοι έχει διαπιστωθεί μέσω της συγκεκριμένης μεθόδου ότι έχουν νοσήσει στο παρελθόν με κορωνοϊό, αλλά αυτό δεν γίνεται δεκτόν από τους αρμοδίους οι οποίοι σημειώνουν ότι ως αποδεικτικό ότι ένα άτομο έχει νοσήσει από την ασθένεια COVID-19 τους τελευταίους 6 μήνες θεωρείται το πιστοποιητικό αρνητικού τεστ, PCR ή rapid test, με ισχύ 72 ωρών. 

Υπενθυμίζεται ότι οι εξετάσεις αντισωμάτων είναι εξετάσεις αίματος που χρησιμοποιούνται για να διαπιστωθεί εάν κάποιος είχε τη νόσο COVID-19 σε κάποιο χρονικό σημείο στο παρελθόν.

Σημειώνεται επίσης ότι σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, εκτός από το πιστοποιητικό εμβολιασμού (τουλάχιστον με μια δόση και αφού έχει παρέλθει διάστημα 3 εβδομάδων), οι πολίτες μπορούν να παρουσιάζουν το γραπτό μήνυμα αποδέσμευσης ή το γραπτό μήνυμα ανάρρωσης που τους αποστέλλεται από το Υπουργείο Υγείας στο κινητό τους τηλέφωνο, είτε να προσκομίζουν πιστοποιητικό αρνητικού τεστ, PCR ή rapid test, με ισχύ 72 ωρών σε χώρους όπου χρειάζεται SafePass. 

Για παράδειγμα, εάν το τεστ έγινε την Κυριακή στις 10 το πρωί θα έχει ισχύ μέχρι την Τετάρτη στις 10 το πρωί. Οι πολίτες μπορούν να παρουσιάζουν είτε το έντυπο που τους δίνεται από τα διάφορα σημεία δειγματοληψίας είτε το γραπτό μήνυμα που αποστέλλεται στο κινητό τους τηλέφωνο με το αποτέλεσμα από την εξέταση.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση