ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σε αυτοπεριορισμό 2 Μητροπολίτες λόγω κορωνοϊού

Εφαρμογή υγειονομικών μέτρων στις Μητροπόλεις Κιτίου και Ταμασού

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Σε συναγερμό έχουν τεθεί δυο Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Κύπρου από τον εντοπισμό θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού σε μια από τις δυο. Πρόκειται για τις Μητροπόλεις Κιτίου και Ταμασού και Ορεινής στις οποίες σε αυτοπεριορισμό έχουν τεθεί οι οικείοι Μητροπολίτες Νεκτάριος και Ησαΐας αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα την περασμένη Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου ένας υπάλληλος της Μητρόπολης Κιτίου βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Σύμφωνα με την ανίχνευση που έγινε ο συγκεκριμένος υπάλληλος είχε έλθει σε επαφή με στενό συγγενικό του πρόσωπο το οποίο είχε εντοπιστεί θετικό. Ο εντοπισμός θετικού κρούσματος, σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, σήμαναν συναγερμό στη Μητρόπολη Κιτίου μια και ο εν λόγω υπάλληλος φέρεται να ήλθε σε επαφή με τρείς άλλους συναδέλφους του.

Την περασμένη Δευτέρα με εντολή του Μητροπολίτη Κιτίου Νεκτάριου το σύνολο των υπαλλήλων της Μητροπόλεως υποβλήθηκε σε τεστ κορωνοϊού τα οποία βγήκαν αρνητικά εκτός από ενός δεύτερου υπαλλήλου στενού συνεργάτη του Μητροπολίτη Κιτίου. Ο εντοπισμός και δεύτερου θετικού στον κορωνοϊό προκάλεσε τον άμεσο αυτοπεριορισμό του Μητροπολίτη Νεκταρίου.

Ο Μητροπολίτης Ταμασού

Ωστόσο ο εντοπισμός θετικών κρουσμάτων στη Μητρόπολη Κιτίου προκάλεσε συναγερμό και στη Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής. Σύμφωνα με επικοινωνία της «Κ» με τον Μητροπολίτη Ησαϊα ένα από τα δυο πρόσωπα που εντοπίσθηκαν θετικά στον κορωνοϊό της Μητρόπολης Κιτίου πριν έξι μέρες περίπου ήλθε σε επαφή με τον ίδιο. Για το λόγο αυτό, όπως μας είπε, ο ίδιος προληπτικά τέθηκε σε αυτοπεριορισμό εφαρμόζοντας τα υγειονομικά μέτρα του Υπουργείου Υγείας. Μέχρι σήμερα όπως μας ανέφερε ο Ταμασού Ησαΐας δεν έχει παρουσιάσει συμπτώματα του κορωνοϊού ωστόσο θα παραμείνει σε αυτοπεριορισμό μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου όπου θα υποβληθεί σε νέο τεστ κορωνοϊού.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Σχόλια αναγνωστών

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:15

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση