ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:34
 

Σε ερωτήσεις πολιτών απάντησε ο Υπ.Υγείας μέσω Facebook

Θέμα η εφαρμογή της επαναστατικής μεταρρύθμισης του ΓεΣΥ

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σε ερωτήσεις πολιτών απάντησε ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου μέσω του κοινωνικού δικτύου Facebook, μέσω της ιστοσελίδας της Προεδρίας της Δημοκρατίας, με θέμα την εφαρμογή της επαναστατικής μεταρρύθμισης του ΓεΣΥ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, ερωτηθείς αν οι πολίτες μπορούν να χρησιμοποιούν το τμήμα πρώτων βοηθειών απευθείας και χωρίς παραπεμπτικό από ιατρό, ο Υπουργός Υγείας απάντησε καταφατικά, σημειώνοντας ότι οι πολίτες μπορούν, όπως και σήμερα, να αποταθούν απευθείας στο τμήμα επειγόντων περιστατικών.

Σε ερώτηση αν κοινοτικοί ή πολίτες τρίτων χωρών θα μπορούν να εγγραφούν στο ΓεΣΥ, ο κ. Ιωάννου είπε ότι ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) βρίσκεται σε επικοινωνία με το Τμήμα Αρχείου Πληθυσμού και σύντομα θα ανακοινωθούν σχετικές αποφάσεις για όλα τα ζητήματα που αφορούν στο θέμα αυτό.

Ερωτηθείς κατά πόσο οι πολίτες θα έχουν πρόσβαση στη χρήση ασθενοφόρων για μεταφορά σε νοσηλευτήρια, ο κ. Υπουργός είπε ότι το τμήμα ασθενοφόρων θα ενταχθεί στο ΓεΣΥ κατά τη δεύτερη φάση της εφαρμογής του, δηλαδή την 1η Ιουνίου 2020, ημερομηνία όπου θα ενταχθούν και οι ιδιωτικές κλινικές και η Υπηρεσία για κατ΄οίκον νοσηλεία. Προς το παρόν, σημείωσε, θα ακολουθηθεί η υφιστάμενη διαδικασία.

«Έντονο ενδιαφέρον υπήρξε από πλευράς των πολιτών για το θέμα της παροχής φαρμάκων, ζητώντας από τον Υπουργό Υγείας να αναφερθεί στη γνωστοποίηση των φαρμάκων αλλά και των φαρμακείων που εντάσσονται στο ΓεΣΥ», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας στην ιστοσελίδα του ΓεΣΥ έχει αναρτηθεί κατάλογος των φαρμάκων που έχουν ενταχθεί στο ΓεΣΥ και ο οποίος θα ανανεώνεται συνεχώς, ενώ επεσήμανε πως σχεδόν όλα τα φαρμακεία έχουν εκδηλώσει πρόθεση ένταξης τους στο ΓεΣΥ.

Ο κατάλογος των φαρμακείων θα αναρτηθεί, είπε, εντός των επόμενων δυο ημερών.

Υπογράμμισε ακόμα ότι όλα τα φάρμακα που υπάρχουν στο κρατικό συνταγολόγιο σήμερα θα ενταχθούν στο ΓεΣΥ ακόμα και τα ακριβά. Όσα δεν έχουν ακόμα ενταχθεί, είπε, θα γίνει αξιολόγηση από το Συμβουλευτική Επιτροπή Φαρμάκων και ανάλογα θα αποφασιστεί αν θα ενταχθούν.

Πρόσθεσε ότι υπάρχει προσπάθεια κοινής διαπραγμάτευσης με την Ελλάδα για τιμές καινοτόμων φαρμάκων με πρώτο αυτό για την αντιμετώπιση της ηπατίτιδας Γ. Η λίστα με τα φάρμακα που είναι ήδη εγκεκριμένα είναι ήδη αναρτημένη στην ιστοσελίδα του ΟΑΥ, ανέφερε ο κ. Ιωάννου.

Απαντώντας σε άλλες ερωτήσεις είπε ότι στόχος της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας είναι η ενίσχυση των αυτόνομων νοσηλευτηρίων και για τον σκοπό αυτό έχουν προκηρυχθεί 300 νέες θέσεις για ιατρούς, νοσηλευτές, φροντιστές και γραφείς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση όλες οι ερωτήσεις και απαντήσεις, κατά την επικοινωνία του Υπουργού Υγείας με τους πολίτες, οι οποίες δεν περιέχουν προσωπικά δεδομένα θα δοθούν στη δημοσιότητα εν ευθέτω χρόνω.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Κυρώσεις ΗΠΑ κατά Τούρκων υπουργών και εντολή τερματισμού της εισβολής

«Σιγά τα ωά»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  17:21

Ακιντζί: Εξέφρασα τις ειλικρινείς μου απόψεις για τη Συρία

«Πρεπει να εχουμε υποψη μας και να μην παρασυρομαστε οτι αλλο η σημερινη καλη και ανθρωπινη συμπεριφορα ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  10:18

Βαριές οικονομικές κυρώσεις Τραμπ στην Άγκυρα

«Σιγά τις βαριές οικ. κυρώσεις ρε φαντασμένε, ανιστόριτε και υπερφίαλε `πανέξυπνε`. »
ΑΚΑ  |  09:24

Αλλάζουν τα δεδομένα Ερντογάν με τη συμφωνία Δαμασκού-Κούρδων

«Δεν χαιρεκακώ, αλλά αν οι Κούρδοι συμμαχούσαν με την Ελλάδα το 1919, σήμερα θα είχαν το κράτος τους, ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  15:46

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

X