ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 20:30
 

Σε λειτουργία το ΤΑΕΠ του Νοσοκομείου Πόλεως Χρυσοχούς,

Έντονες αντιδράσεις του δήμου και του βουλευτή ΔΗΚΟ Χαράλαμπου Πιττοκοπίτη

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) πληροφορεί το κοινό ότι το πρόβλημα που παρουσιάσθηκε σήμερα για μερικές ώρες και αφορά στη στελέχωση του Τμήματος Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Πόλεως Χρυσοχούς με Ιατρό, έχει επιλυθεί και το εν λόγω Τμήμα λειτουργεί κανονικά.

Σε ανακοίνωσή του, ο Οργανισμός απολογείται για την οποιαδήποτε ταλαιπωρία πιθανόν να προκλήθηκε στους ασθενείς τις περιοχής.

Αντιδρούν οι φορείς

Έκκληση να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα υποστελέχωσης του Νοσοκομείου Πόλεως Χρυσοχούς, απηύθυναν ο Δήμαρχος Πόλεως Χρυσοχούς Γιώτης Παπαχριστοφή και ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Πάφου Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο κ. Παπαχριστοφή είπε ότι οι Πρώτες Βοήθειες του Νοσοκομείου έκλεισαν λόγω του ότι δεν υπήρχε ιατρός για να στελεχώσει το Νοσοκομείο.Παρά ταύτα, συνέχισε, υπήρχε ένα δύσκολο περιστατικό που, ωστόσο, λόγω της εμπειρίας των νοσηλευτών αντιμετωπίστηκε. Πρόσθεσε ότι «από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα».

Ο Δήμαρχος κάλεσε άμεσα το Υπουργείο Υγείας και την Κυβέρνηση να λάβουν μέτρα, ούτως ώστε να μην υπάρξουν ξανά τέτοιου είδους προβλήματα και να μην φεύγουν οι ιατροί από τα κυβερνητικά νοσηλευτήρια για τον ιδιωτικό τομέα.

Πρέπει, συνέχισε, να δοθούν κίνητρα, ιδιαίτερα στις απομακρυσμένες περιοχές για να μπορούν να λειτουργούν τα νοσηλευτήρια, ενώ είπε ότι δεν γίνεται στην Πόλη Χρυσοχούς, που κατά τους καλοκαιρινούς μήνες υπάρχουν χιλιάδες ξένοι και ντόπιοι επισκέπτες, να έχουν ένα νοσηλευτήριο του οποίου οι Πρώτες Βοήθειες είναι κλειστές.

Στην υποστελέχωση του Νοσοκομείου Πόλης Χρυσοχούς αναφέρθηκε και ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Πάφου Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης εκτιμώντας πως η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Θα πρέπει επιτέλους, είπε ο κ. Πιττοκοπίτης, το κεντρικό κράτος να αντιληφθεί ότι και το ακριτικό διαμέρισμα Πόλης Χρυσοχούς ανήκει στην κυπριακή επικράτεια, είναι μέρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και οι πολίτες του δεν είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Το κατασκοπευτικό βαν, η συγκάλυψη, η απολογία και και ο νέος εμφύλιος

«Πορδίκη να εγγραψεις στην βουλή τους ψεκασμούς... »
Αρμαγεδών  |  18:51

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Γειά σου Χρειάζεστε ένα άνετο δάνειο για την ικανοποίησή σας; Προσφέρουμε ένα προσιτό δάνειο επιτόκιο ...»
mr scott  |  13:33

Καταζητείται 25χρονος για επίθεση και οπλοφορία

«Δεν κάνει να γνωρίζουμε αν οπλοφορεί; αν είναι επικίνδυνος;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:14

Η Γερουσία εκκίνησε την ιστορική διαδικασία της δίκης του Τραμπ

«H Αμερική παραπαίει για ένα άχρηστο άτομο! »
ΑΚΑ  |  10:22

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

X