ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:31
 

Σε πλήρη λειτουργία τα Ιατρεία Δημόσιας Υγείας (χάρτης)

Συνολικά εξετάστηκαν την περίοδο 19 Μαρτίου - 2 Απριλίου 2020 3,241 πολίτες

Newsroom K

Με δύο παράλληλα ιατρεία σε όλες τις Επαρχίες, καθημερινά και τα Σαββατοκύριακα, λειτουργούν τα Ιατρεία Δημόσιας Υγείας, εξυπηρετώντας πολίτες με ύποπτα συμπτώματα της νόσου COVID-19 που παραπέμπονται, μέσω της Μονάδας Επιδημιολογικής Επιτήρησης, από τους Προσωπικούς τους Ιατρούς.

Στα Ιατρεία Δημόσιας Υγείας εξετάστηκαν την περίοδο 19 Μαρτίου – 2 Απριλίου 2020 συνολικά 3,241 πολίτες, οι οποίοι μετά από τηλεφωνική αξιολόγηση από τους Προσωπικούς τους Ιατρούς κρίθηκε ότι πρέπει να παραπεμφθούν για περαιτέρω διερεύνηση. Σημειώνεται ότι στα Ιατρεία Δημόσιας Υγείας η εξέταση των πολιτών γίνεται μόνο με την εκ των προτέρων διευθέτηση ραντεβού, ενώ τα ραντεβού διεκπεραιώνονται αυθημερόν και δεν παρατηρούνται λίστες αναμονής. Παράλληλα, εάν κριθεί αναγκαίο από τον ιατρό στο Ιατρείο Δημόσιας Υγείας, γίνεται δειγματοληψία για τη διενέργεια εργαστηριακής εξέτασης.

Όπου η κλινική κατάσταση του ασθενούς το επιτρέπει και μέχρι την ολοκλήρωση της εργαστηριακής εξέτασης, δίνονται οδηγίες για κατ’ οίκον περιορισμό. Στην περίπτωση που ο ασθενής αντιμετωπίζει πιο σοβαρά συμπτώματα, παραπέμπεται προσωρινά στα Ιατρεία Βραχείας Νοσηλείας.

Η λειτουργία των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας ενισχύει σημαντικά την προσπάθεια για διεύρυνση του ελέγχου του πληθυσμού για τη νόσο COVID-19 και την καλύτερη ιχνηλάτηση και, κατ’ επέκταση, τον εντοπισμό των κρουσμάτων και τον περιορισμό της διασποράς του ιού στην κοινότητα.

Σε περίπτωση που κάποιος πολίτης εκδηλώνει συμπτωματολογία του κορωνοϊού, υπενθυμίζεται ότι θα πρέπει να επικοινωνεί τηλεφωνικώς με τον Προσωπικό του Ιατρό, ο οποίος, στη βάση συγκεκριμένου πρωτοκόλλου, αξιολογεί την κλινική κατάσταση του ασθενούς και, όπου απαιτείται, σε συνεννόηση με τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης, διευθετείται ραντεβού για εξέταση στα Ιατρεία Δημόσιας Υγείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Αγαπητέ κύριε / μα   Καλώς ήλθατε στο σπίτι του παρόχου δανείων !!! Προσφέρουμε προσωπικά δάνεια, ...»
mr scott  |  17:39

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Αγαπητέ κύριε / μα   Καλώς ήλθατε στο σπίτι του παρόχου δανείων !!! Προσφέρουμε προσωπικά δάνεια, ...»
mr scott  |  17:39

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Αγαπητέ κύριε / μα   Καλώς ήλθατε στο σπίτι του παρόχου δανείων !!! Προσφέρουμε προσωπικά δάνεια, ...»
mr scott  |  15:44

Να μην πέσουμε στην παγίδα

«Συμφωνώ απόλυτα αλλά....... Οι παίχτες είναι πολλοί και τα συμφέροντα συγκρούονται παντού και είναι ...»
Eleftherios Solomou  |  00:46

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

Είναι βραβευμένη και πιστοποιημένη διεθνώς και πληροί τις βασικές απαιτήσεις όλων των σχετικών Ευρωπαϊκών Οδηγιών Ιατρικών Συσκευών.

My Digital Doctor: Η νέα εφαρμογή ελέγχου ιατρικών συμπτωμάτων με τεχνολογία Artificial Intelligence ειδικά για το πελατολόγιο της Universal Life!

H εφαρμογή είναι η πρώτη που επικυρώθηκε επιστημονικά και παρουσίασε 91% ακρίβεια στην αξιολόγηση ιατρικών συμπτωμάτων σύμφωνα ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΥΓΕΙΑ
Μηδενικά φαίνεται ότι είναι τα κρούσματα στην Κύπρο, βάσει και των αποτελεσμάτων της Κυριακής, σύμφωνα με τον Δρ Πέτρο Καραγιάννη.

Δύσκολα ξαναπάμε σε lockdown

Από τα αποτελέσματα της υπερβολικής χαλάρωσης των πολιτών θα εξαρτηθεί το ενδεχόμενο πισωγύρισμα
Του Γιάννου Λύτρα
 |  ΥΓΕΙΑ
X