ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στ. Κυριακίδου: Στολίδι για την Κύπρο και όχι μόνο η «Αροδαφνούσα»

«Πρέπει να νιώθουμε όλοι υπερήφανοι», τόνισε η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της ΕΕ

ΚΥΠΕ

Το Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας «Αροδαφνούσα» αποτελεί στολίδι για την Κύπρο και όχι μόνο και «πρέπει να νιώθουμε όλοι υπερήφανοι», τόνισε η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της ΕΕ Στέλλα Κυριακίδου, στο περιθώριο επίσκεψης της στο Κέντρο.

Κατά την επίσκεψη της που έγινε στην παρουσία του Προέδρου του Κέντρου Ανακουφιστικής Φροντίδας «Αροδαφνούσα» Αδάμου Αδάμου, η Κύπρια Επίτροπος συζήτησε τρόπους να αναδειχθεί, πανευρωπαϊκά, η δουλειά που γίνεται στο Κέντρο, μέσα και από την ευρωπαϊκή στρατηγική για τον καρκίνο που διαθέτει προϋπολογισμό €4 δισεκατομμυρίων.

Συγκεκριμένα, η κ. Κυριακίδου είπε ότι η «Αροδαφνούσα» αποτελεί «πλέον ένα καινούργιο κέντρο το οποίο αποτελεί ένα στολίδι για τον τόπο μας για τα θέματα που αφορούν την φροντίδα των καρκινοπαθών συμπολιτών μας και των οικογενειών τους».

Όπως είπε, η «Αροδαφνούσα» αποτελεί «ένα στολίδι όχι μόνο για την Κύπρο, διότι στο ευρωπαϊκό σχέδιο καταπολέμησης του καρκίνου η ανακουφιστική φροντίδα είναι ένας πολύ σημαντικός πυλώνας».

«Το να έχει ένας άνθρωπος, ο οποίος περνά αυτή την εμπειρία καρκίνου την πρόσβαση σε υπηρεσίες που του δίνουν εξειδίκευση, ανακούφιση, αξιοπρέπεια και ποιότητα ζωής και ταυτόχρονα να μπορεί να είναι δίπλα από την οικογένεια του, το θεωρώ εξαιρετικά σημαντικό», υπογράμμισε.

Η Κύπρια Επίτροπος της ΕΕ είπε ότι συνομίλησε με κάποιους ασθενείς και τις οικογένειες τους και «ακριβώς αυτό το συναίσθημα μεταφέρουν και οι ίδιοι», όπως είπε.

Επιπλέον, ανέφερε ότι συζήτησαν για το πως μπορούν, μέσα και από την ευρωπαϊκή στρατηγική για τον καρκίνο, να αναδείξουν την δουλειά που γίνεται σε αυτό το κέντρο.

Πρόσθεσε ότι αυτή η στρατηγική αφορά «ένα ευρωπαϊκό σχέδιο που για πρώτη υπάρχει, με ένα προϋπολογισμό €4 δισεκατομμυρίων και με πάρα πολλές δράσεις».

«Θεωρώ σημαντικό, κέντρα όπως αυτό και άλλες υπηρεσίες στον τόπο μας να μπορούν να συμμετέχουν και τα ίδια μέσα σε αυτή την τεράστια προσπάθεια που γίνεται σε όλη την Ευρώπη», τόνισε.

Τέλος, η κ. Κυριακίδου ευχαρίστησε το ΔΣ του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου, όλο το ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό και τους εθελοντές για το έργο το οποίο επιτελούν.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΔΣ του Κέντρου Αδάμος Αδάμου είπε ότι «η κ. Κυριακίδου δεν είναι ξένη για εμάς», προσθέτοντας ότι «με την κ. Κυριακίδου δίναμε, δίνουμε και θα δίνουμε κοινούς αγώνες σε θέματα που αφορούν τον καρκίνο και τους καρκινοπαθείς προκειμένου να βελτιώσουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες φροντίδας στους καρκινοπαθείς συνανθρώπους μας και συμπολίτες μας αλλά και πανευρωπαϊκά», καθώς η κ. Κυριακίδου είναι Επίτροπος της ΕΕ.

Ο κ. Αδάμου είπε ότι παρουσίασαν στην Ευρωπαία Επίτροπο «την καινούργια Αροδαφνούσα, όπως έχει γίνει σήμερα με την δωρεάν του Κύπρου και της Έλενας Τσέντα – ένα πραγματικά κόσμημα -, αλλά και τις αναβαθμισμένες υπηρεσίες ανακουφιστικής φροντίδας και κατοίκων νοσηλείας που έχει αναπτύξει ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος εδώ και πολλά χρόνια».

Τέλος, ο κ. Αδάμου ευχαρίστησε την κ. Κυριακίδου για την επίσκεψη της και εξέφρασε σιγουριά ότι θα αποκόμισε τις καλύτερες εντυπώσεις για αυτό το έργο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση