ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στα οφέλη από τον ευρωπαϊκό φάκελο υγείας αναφέρθηκε η Υπ. Υγείας

Διαβεβαίωσε ότι το Υπουργείο θα συνεχίσει να ενθαρρύνει και να στηρίζει τις προσπάθειες για ανάπτυξη του τομέα της ηλεκτρονικής υγείας

ΚΥΠΕ

Στα οφέλη από τον ολοκληρωμένο ηλεκτρονικό φάκελο υγείας του Ευρωπαίου πολίτη αναφέρθηκε η Υπουργός Υγείας Δρ Πόπη Κανάρη σε εκδήλωση στης Βρυξέλλες.

Όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση, η κ. Κανάρη, απηύθυνε την Τετάρτη χαιρετισμό κατά την εναρκτήρια τελετή των εργασιών της Κοινής Δράσης των κρατών μελών της ΕΕ, για τον καθορισμό του ολοκληρωμένου ηλεκτρονικού φακέλου υγείας του ευρωπαίου πολίτη. Η συνάντηση, η οποία θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη, πραγματοποιείται στον χώρο της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της ΚΔ στην ΕΕ, στις Βρυξέλλες.

Η Υπουργός Υγείας στην παρέμβασή είπε ότι η ψηφιοποίηση μπορεί να παρέχει πληροφορίες για τη χάραξη πολιτικής, να ενισχύσει τις προληπτικές στρατηγικές για την υγειονομική περίθαλψη όπως και την πρόσβαση σε πληροφορίες για την υγεία, σε ασθενείς και παρόχους.

Η κ. Κανάρη, χαιρέτισε την ανάληψη του συντονισμού του έργου από την Κύπρο και την Εθνική Αρχή Ηλεκτρονικής Υγείας και διαβεβαίωσε ότι το Υπουργείο Υγείας θα συνεχίσει να ενθαρρύνει και να στηρίζει τις προσπάθειες για ανάπτυξη του τομέα της ηλεκτρονικής υγείας.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι στόχος του έργου είναι η δημιουργία των προτύπων και η ετοιμασία των προδιαγραφών που θα αφορούν στον ηλεκτρονικό φάκελο υγείας του πολίτη, έτσι ώστε να καταστεί δυνατή η διαλειτουργικότητά του σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Η υλοποίηση της Δράσης χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Υγείας της ΕΕ (EU4Health) και ο προϋπολογισμός της ξεπερνά τα 5 εκατομμύρια ευρώ.

Την Κοινή Δράση (ΚΔ) συντονίζει η Κύπρος μέσω της Εθνικής Αρχής Ηλεκτρονικής Υγείας. Πρόκειται για την πρώτη φορά που η Κύπρος συντονίζει τις εργασίες Κοινής Δράσης των κρατών μελών της ΕΕ, προστίθεται. Σε αυτή λαμβάνουν μέρος οι Αρμόδιες Αρχές (Competent Authorities) για την ηλεκτρονική υγεία και άλλοι συμβεβλημένοι οργανισμοί (Associated Entities), από όλα τα Κράτη Μέλη της ΕΕ συμπεριλαμβανομένης και της Νορβηγίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση