ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στέλνουν ασθενείς σε φαρμακεία στα κατεχόμενα

Άγνοια δηλώνει ο ΠΙΣ ο οποίος ωστόσο θέτει θέμα αναπροσαρμογής της τιμής των φαρμάκων.

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Την επιλογή των κατεχομένων για την αγορά ακριβών φαρμάκων φαίνεται να προτείνουν σε ασθενείς τους γιατροί νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχει στην διάθεσή της η «Κ» σε μια περίπτωση συγκεκριμένος γιατρός προέτρεψε ασθενή του, να μεταβεί σε συγκεκριμένο φαρμακείο που βρίσκεται μετά το κατοχικό οδόφραγμα της οδού Λήδρας, προκειμένου να προμηθευτεί φαρμακευτικό σκεύασμα πως στα φαρμακεία των ελευθέρων περιοχών το κόστος αγοράς του ανέρχεται στα 60 ευρώ.

Σύμφωνα με τις υποδείξεις του συγκεκριμένου γιατρού, το ίδιο φαρμακευτικό σκεύασμα θα μπορούσε να το προμηθευόταν από τα κατεχόμενα σχεδόν στα 30 ευρώ. Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε από πηγές στα κατεχόμενα η συγκεκριμένη περίπτωση δεν φαίνεται να είναι η μοναδική. Αρκετοί ασθενείς από τις ελεύθερες περιοχές περνούν στην κατεχόμενη Λευκωσία για την αγορά φαρμάκων οι τιμές των οποίων σε κάποιες περιπτώσεις είναι κατά το ήμισυ πιο φθηνές από αυτές των ελευθέρων περιοχών.

Δεν γνωρίζει ο ΠΙΣ

Η «Κ» επικοινώνησε με τον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο στον οποίο έθεσε τις πληροφορίες που έχει στην διάθεσή της. Ο πρόεδρος του ΠΙΣ Πέτρος Αγαθαγγέλου μας είπε πως ο ΠΙΣ δεν έχει πληροφορίες ή καταγγελίες για γιατρούς που στέλνουν ασθενείς στα κατεχόμενα για αγορά φαρμάκων.

Ωστόσο ο κ. Αγαθαγγέλου παραδέχθηκε πως στα κατεχόμενα καταφεύγει μεγάλος αριθμός ασθενών από τις ελεύθερες περιοχές προκειμένου να προμηθευτεί ακριβά φάρμακα σε χαμηλότερη τιμή από αυτή στις ελεύθερες περιοχές. Μπροστά στην κατάσταση που φαίνεται να υπάρχει ο ΠΙΣ, όπως μας είπε ο κ. Αγαθαγγέλου έθεσε επίσημα στο Υπουργείο Υγείας και τις Φαρμακευτικές Υπηρεσίες θέμα αναπροσαρμογής τις τιμολογιακής πολιτικής για το φάρμακο. Αίτημα το οποίο παραμένει σε εκκρεμότητα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Σχόλια αναγνωστών

Στις κεντρικές φυλακές η απάντηση για τις παρεμβολές κινητών

«Στην προσπάθεια να απενεργοποιήσουν τα κινητά τηλέφωνα των φυλακισμένων που έχουν στην κατοχή τους παράνομα, ...»
Χάρις  |  22:58

Υπερπληθυσμός στις Κεντρικές Φυλακές

«Λυπάμαι που το σάπιο σωφρονιστικό μας σύστημα και οι άχρηστοι κρατικοί μηχανισμοί μας, αναγκάζουν ανθρώπους ...»
ναταλία  |  22:31

Τα μυστήρια της συνάντησης του Τραμπ με τον Ερντογάν

«Άσπονδοι φίλοι ή περιπαίζουν μας ούλλους;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  20:16

Τα τετράμηνα οδηγούν στα φροντιστήρια

«ενω πριν τα τετραμηνα οι γονεις και οι μαθητες δεν ειχαν ξανακουσει για φροντιστηρια. »
αντζελα  |  12:44

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

X