ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:19
 

Στη Βουλή διαβιβάστηκε ο προϋπολογισμός του ΟΚΥπΥ

Προβλέπει έσοδα συνολικού ύψους €68.729.480 για το έτος 2019

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Στη Βουλή έχει διαβιβαστεί ο Προϋπολογισμός του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) για το 2019.

Ο Προϋπολογισμός του Οργανισμού, με βάση το σημείωμα που τον συνοδεύει, προβλέπει έσοδα συνολικού ύψους €68.729.480 για το έτος 2019, που προέρχονται από κρατική χορηγία ύψους €66.000.000 (Προϋπολογισμός Υπουργείου Υγείας, Κεφ. 22.01 - Άρθρο 04395, «Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας») για κάλυψη των δαπανών του Οργανισμού.

Ο Προϋπολογισμός θα κατατεθεί στην Ολομέλεια της Βουλής την Παρασκευή.

Στο σημείωμα αναφέρεται ότι από την 1η Ιανουαρίου, που οι Διευθύνσεις των Δημόσιων Νοσηλευτηρίων, της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, της Διεύθυνσης Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας και της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων θα υπαχθούν κάτω από τη Διοίκηση του Οργανισμού, όλα τα έσοδα τους θα λογίζονται έσοδα του Οργανισμού.

Στις συνολικές Δαπάνες του Οργανισμού προνοούνται:

Ετήσιοι μισθοί υπαλλήλων ύψους €54.862.150 για (α) τις θέσεις, οι οποίες είναι απαραίτητες, σε πρώτο στάδιο, να στελεχώσουν τον Οργανισμό (Κεντρικά Γραφεία), (β) νέες θέσεις όπως είναι 40 γραφείς, 20 Ιατρικοί Λειτουργοί, 60 Νοσηλευτικοί Λειτουργοί, 175 Φροντιστές Υγείας και (γ) θέσεις για το υφιστάμενο προσωπικό που θα αποφασίσει να παραιτηθεί από Δημόσιος Υπάλληλος και να υπογράψει Συμβόλαιο με τον Οργανισμό.

Για την πλήρωση των θέσεων από υφιστάμενο προσωπικό που θα αποφασίσει να παραιτηθεί από Δημόσιος Υπάλληλος και να υπογράψει Συμβόλαιο με τον Οργανισμό θα απαιτείται έγκριση από τον Υπουργό Υγείας, μετά από αίτημα του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας και ταυτόχρονη κατάργηση τους στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας.

Ετήσιοι μισθοί υπαλλήλων ύψους €730.570 για Διευθυντές Διευθύνσεων Νοσοκομείων, Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Προϊστάμενου Υπηρεσίας Ασθενοφόρων.

Ποσό ύψους €5.200.000 (Άρθρο 02237) που αφορά (α): την παροχή κινήτρων στους Προσωπικούς Ιατρούς (ΠΙ) (€1.200.000), όπου στο πλαίσιο της εφαρμογής της πρώτης φάσης του ΓεΣΥ (Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας) την 1η Ιουνίου 2019, έκαστος Προσωπικός Ιατρός που υπηρετεί στον Οργανισμό να προσελκύσει και να εγγράψει τέτοιο αριθμό δικαιούχων, ώστε ο Οργανισμός να έχει έσοδα από τον ΟΑΥ, διασυνδέοντας παράλληλα την παραγωγικότητα, με την αντιμισθία των ΠΙ

και (β): το ποσό των €4.000.000 που θα διατεθεί ως κίνητρο σε όλο το υφιστάμενο προσωπικό που θα αποφασίσει να υπογράψει Συμβόλαιο με τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας. Συγκεκριμένα, το ποσό των €2.000.000 θα διατεθεί ως αντιστάθμισμα για να διατηρήσει ο υπάλληλος τον σημερινό μισθό του εάν υπερβαίνει τη μισθοδοσία της θέσης, όπως αυτή προβλέπεται στον πίνακα δαπανών και το υπόλοιπο ποσό των €2.000.000 θα διατεθεί στους Ειδικούς Ιατρούς ως επιπρόσθετο κίνητρο.

Η παραχώρηση επιπρόσθετων κινήτρων θα αποτελέσει επιπλέον κίνητρο προσέλκυσης Ιατρών να υπογράψουν Συμβόλαιο με τον Οργανισμό.

Λειτουργικές Δαπάνες ύψους €55.000 (Άρθρο 03002) για κάλυψη των αεροπορικών εισιτηρίων, τη διαμονή και διατροφή, καθώς και τα οδοιπορικά των μελών του ΔΣ του Οργανισμού που η μόνιμη κατοικία τους είναι εκτός Κύπρου.

Λειτουργικά Έξοδα Γραφείου ύψους € 708.000 για τη Διοίκηση του Οργανισμού.

Αγορά Υπηρεσιών ύψους €320.000 (Άρθρο 03583) ως ακολούθως:
Νομική Συμβουλή για το Συμβούλιο του Οργανισμού
Ασφαλιστική κάλυψη ευθύνης Συμβουλίου και προσωπικού του Οργανισμού
Ασφαλιστική κάλυψη νέου προσωπικού του Οργανισμού
Διενέργεια μελέτης για το επίπεδο ικανοποίησης των ασθενών

Μη Προβλεπόμενες Δαπάνες και Αποθεματικό: €30.000

Στο σημείωμα διευκρινίζεται ότι στον Προϋπολογισμό οι πρόνοιες για αποδοχές προσωπικού αναφέρονται στις θέσεις που απαιτούνται, τόσο για την Κεντρική Διοίκηση του Οργανισμού, όσο και για τις Διευθυντικές Ομάδες των Διευθύνσεων του Οργανισμού. Ανάλυση των θέσεων φαίνεται στον Πίνακα Δαπανών.

Σημειώνεται ότι οι λειτουργικές δαπάνες των Δημόσιων Νοσηλευτηρίων, των Κέντρων Υγείας, των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας και της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων βρίσκονται στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας και θα μεταφέρονται σταδιακά στον προϋπολογισμό του Οργανισμού.

Στο σημείωμα αναφέρεται ότι ο Προϋπολογισμός του ΟΚΥπΥ για το έτος 2019 εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο στη συνεδρία του σώματος στις 2 Ιανουαρίου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Γειά σου, Χρειάζεστε ένα άνετο δάνειο για την ικανοποίησή σας; Προσφέρουμε ένα προσιτό δάνειο επιτόκιο ...»
3% Απλή και προσιτή προσφορά δανείου  |  21:53

Μπήκαν σε κόντρα Χριστοδουλίδης – ΑΚΕΛ για την εξωτερική πολιτική

«Όταν όμως ο πεθερός πλήρωνε την προεκλογική Χριστόφια στη Λεμεσό το 2008 με την ελπίδα πως θα τον διόριζε ...»
Rikkos  |  17:01

Εξοφλήθηκαν τα ακριβά δάνεια της κρίσης

«ΛΗΨΕΤΕ ΚΑΡΤΑ ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΗΣ ΑΤΜ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΣΗΜΕΙΑ Μπορείτε να χαράξετε και να συνδεθείτε ...»
MARK DOROTHY  |  16:58

Εξοφλήθηκαν τα ακριβά δάνεια της κρίσης

«Get ATM Raw Card and Make it Complete You can hack and log on to ATMs without having to carry it Arms. ...»
MARK DOROTHY  |  16:53

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

X