ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 10:09
 

Στην αναμονή για Αραδίππου και Πάφο

Ολοκληρώθηκαν οι δειγματοληψίες στην Αραδίππου, ενώ την Τρίτη ολοκληρώνονται και στην Πάφο

Newsroom K

Συνεχίζεται η δειγματοληψία στις Αραδίππου και Πάφο, περιοχές οι οποίες, βάσει των πρόσφατων επιδημιολογικών δεδομένων που παρουσιάστηκαν από την επιστημονική ομάδα, αποτελούν τις περιοχές με την μεγαλύτερη εγχώρια μετάδοση της νόσου COVID-19. Μάλιστα, ήδη έχουν ανακοινωθεί τα πρώτα τέσσερα περιστατικά στην Αραδίππου, όπου το Υπουργείο Υγείας, σε συνεργασία με τον Δήμαρχο, Ευάγγελο Ευαγγελίδη, έχουν προχωρήσει στην κατάρτιση πλάνου για την διεκπεραίωση της δειγματοληψίας.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Δρ Λεόντιος Κωστρίκκης το απόγευμα της Κυριακής, η δειγματοληψία στην Αραδίππου έχει ολοκληρωθεί και έχουν διενεργηθεί 525 συνολικά εργαστηριακές εξετάσεις για κορωνοϊό. Μάλιστα, το Σάββατο, πρόσθεσε, ανακοινώθηκαν τρία θετικά περιστατικά από 38 δειγματοληψίες και σήμερα έχουμε ακόμα ένα θετικό από 178 δειγματοληψίες, ενώ τα συνολικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες. 

Όσον αφορά στην Πάφο, είναι προγραμματισμένες 1000 δειγματοληψίες, ωστόσο η διαδικασία δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί. Κληθείς ο Δρ Κωστρίκκης να σχολιάσει το ενδεχόμενο οι πολίτες της Πάφου να φοβούνται να υποβληθούν στην εξέταση, απάντησε ότι δεν έχει ενημερωθεί για τέτοιου είδους περιστατικά, αλλά η προσέλευση είναι προαιρετική, ξεκαθάρισε. Εξ όσων γνωρίζω, πρόσθεσε, έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 186 δειγματοληψίες το Σάββατο και άλλες 200 την Κυριακή. Οι υπόλοιπες είναι προγραμματισμένες για την Δευτέρα και την Τρίτη 6 και 7 Απριλίου.

Στέλνοντας μήνυμα προς τους δημότες της Πάφου, ο Δρ Κωστρίκκης τους προέτρεψε να υποβληθούν στην εξέταση, καθώς με αυτό τον τρόπο θα βοηθήσουν και την επιστημονική ομάδα να κάνει μια σωστή χαρτογράφηση των περιστατικών της νόσου, ενώ παράλληλα βοηθούν στον μέγιστο βαθμό και την πόλη τους. Μάλιστα, επαίνεσε την προσπάθεια που γίνεται στην Πάφο για τυχαία δειγματοληψία, χαρακτηρίζοντάς την, από επιστημονικής απόψεως, άψογη.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Αγαπητέ κύριε / μα   Καλώς ήλθατε στο σπίτι του παρόχου δανείων !!! Προσφέρουμε προσωπικά δάνεια, ...»
mr scott  |  17:39

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Αγαπητέ κύριε / μα   Καλώς ήλθατε στο σπίτι του παρόχου δανείων !!! Προσφέρουμε προσωπικά δάνεια, ...»
mr scott  |  17:39

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Αγαπητέ κύριε / μα   Καλώς ήλθατε στο σπίτι του παρόχου δανείων !!! Προσφέρουμε προσωπικά δάνεια, ...»
mr scott  |  15:44

Να μην πέσουμε στην παγίδα

«Συμφωνώ απόλυτα αλλά....... Οι παίχτες είναι πολλοί και τα συμφέροντα συγκρούονται παντού και είναι ...»
Eleftherios Solomou  |  00:46

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

Είναι βραβευμένη και πιστοποιημένη διεθνώς και πληροί τις βασικές απαιτήσεις όλων των σχετικών Ευρωπαϊκών Οδηγιών Ιατρικών Συσκευών.

My Digital Doctor: Η νέα εφαρμογή ελέγχου ιατρικών συμπτωμάτων με τεχνολογία Artificial Intelligence ειδικά για το πελατολόγιο της Universal Life!

H εφαρμογή είναι η πρώτη που επικυρώθηκε επιστημονικά και παρουσίασε 91% ακρίβεια στην αξιολόγηση ιατρικών συμπτωμάτων σύμφωνα ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΥΓΕΙΑ
Μηδενικά φαίνεται ότι είναι τα κρούσματα στην Κύπρο, βάσει και των αποτελεσμάτων της Κυριακής, σύμφωνα με τον Δρ Πέτρο Καραγιάννη.

Δύσκολα ξαναπάμε σε lockdown

Από τα αποτελέσματα της υπερβολικής χαλάρωσης των πολιτών θα εξαρτηθεί το ενδεχόμενο πισωγύρισμα
Του Γιάννου Λύτρα
 |  ΥΓΕΙΑ
X