ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 14:40
 

Στην αντεπίθεση οι γιατροί του δημοσίου

Για μεθοδευμένη στοχοποίηση κάνει λόγο η ΠΑΣΥΚΙ

Newsroom K

Τα παράπονα των ασθενών για τη μεταχείριση που λαμβάνουν στα δημόσια νοσηλευτήρια βρέθηκε στο επίκεντρο του δημόσιου διαλόγου την Τετάρτη. Η αρχή έγινε με τις καταγγελίες του πρόεδρου της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου Μάριου Κουλούμα, ότι ορισμένοι γιατροί του δημόσιου αρνούνται να εγγράψουν τους ασθενείς για τα ραντεβού τους στους γιατρούς μέσω του λογισμικού του ΓεΣΥ, ως επίσης εκδίδουν συνταγές για φάρμακα εκτός ΓεΣΥ και για παραπεμπτικό δίνουν στους ασθενείς ένα απλό χαρτί με μια σφραγίδα.

Η πρώτη χρονικά αντίδραση προήλθε εκ μέρους του ΟΚΥΠΥ, με τα δημόσια νοσηλευτήρια να χαρακτηρίζουν ως μεμονωμένα περιστατικά τα παράπονα που εκφράζονται από ασθενείς για την ποιότητα των υπηρεσιών των δημόσιων νοσηλευτηρίων. Για το όλο θέμα τοποθετήθηκε αργά το απόγευμα της Τετάρτης μέσω ανακοίνωσης και η ΠΑΣΥΚΙ, η οποία εν ολίγοις χαρακτηρίζει άδικη την κριτική που ασκείται στους γιατρούς του δημοσίου.

Με μια σειρά ερωτημάτων υπεραμύνεται των μελών της, μεταφέροντας τις όποιες ευθύνες στις ελλείψεις που παρουσιάζονται στα δημόσια νοσηλευτήρια, το φόρτο εργασίας και τα προβλήματα που υπάρχουν στο λογισμικό του Συστήματος. Η ΠΑΣΥΚΙ κάνει λόγο επίσης και για την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου σε σχέση με την εφαρμογή μεταβατικής περιόδου μέχρι τέλος του Αυγούστου.

Σε συνέχεια της αντεπίθεσης των δημοσίων ιατρών, ο πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ Σωτήρης Κούμας, σε δηλώσεις του στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ την Πέμπτη (18/07) έκανε λόγο για «μεμονωμένα περιστατικά που δεν μπορούμε να τα ανάγουμε στο γενικό». Ερωτηθείς για το κατά πόσο είναι δικαιολογημένα τα παράπονα που εκφράζονται εναντίον των γιατρών του δημοσίου, ο κ.Κούμας υπεραμύνθηκε των συναδέλφων του, λέγοντας πως πέραν όλων των άλλων, ο φόρτος εργασίας των γιατρών του δημοσίου είναι κατά πολύ μεγαλύτερος των ιδιωτών.

ΣΧΟΛΙΑ

κ. Κούμα

Αν τα καταφέρετε και με το σύστημα του ΓΕΣΥ, αυτό θα είναι το τρίτο λογισμικό σύστημα που θα έχετε τορπιλίσει λόγω της άρνησής σας να αλλάξετε οτιδήποτε στις πρακτικές σας. Ως μόνιμοι γιατροί του δημοσίου, είστε απαράδεκτοι. Πήρατε τις μισθολογικές αναβαθμίσεις και δεν έχετε καμία διάθεση να ξεφύγετε από τα βολέματά σας.

Αν σας ενδιαφέρει να αλλάξει αυτή η εικόνα, αναλάβετε τις ευθύνες σας, κάτσετε να δουλέψετε όπως και όσο δουλεύουν οι συμβασιούχοι. Και σίγουρα σταματήστε να μας εμπαίζετε. Δεν χάθηκε ο κόσμος να χρησιμοποιήσετε πληκτρολόγιο…

Έλενα Νεοκλέους

Προς κυρία Έλενα Νεοκλέους: μην εκπλήττεστε για την αρνητική στάση του Κούμα.

Ο άνθρωπος κάνει το παν για να αποτύχει το οποιοδήποτε σχέδιο της κυβέρνησης, όντας Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ!!!!

ΑΚΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Γειά σου Χρειάζεστε ένα άνετο δάνειο για την ικανοποίησή σας; Προσφέρουμε ένα προσιτό δάνειο επιτόκιο ...»
mr scott  |  13:33

Καταζητείται 25χρονος για επίθεση και οπλοφορία

«Δεν κάνει να γνωρίζουμε αν οπλοφορεί; αν είναι επικίνδυνος;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:14

Η Γερουσία εκκίνησε την ιστορική διαδικασία της δίκης του Τραμπ

«H Αμερική παραπαίει για ένα άχρηστο άτομο! »
ΑΚΑ  |  10:22

Επιφυλάσσεται για περισσότερα η ΠΣΕΜ

«Αληθεύει ότι η ΠΣΕΜ καθοδηγείται από το ΑΚΕΛ? »
ΑΚΑ  |  10:20

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

X