ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στο Λουξεμβούργο η Υπ. Υγείας για τη συνάντηση των Μικρών Χωρών

Επίσημη ανακοίνωση αναφέρει ότι κεντρικό θέμα της συνάντησης είναι η προώθηση της υγείας και της ευεξίας

ΚΥΠΕ

Στο Λουξεμβούργο μεταβαίνει σήμερα η Υπουργός Υγείας Δρ. Πόπη Κανάρη για να λάβει μέρος στην 9η συνάντηση υψηλού επιπέδου της πρωτοβουλίας Μικρών Χωρών (Small Countries Initiative), η οποία θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 11-12 Μαΐου 2023.  

Επίσημη ανακοίνωση αναφέρει ότι κεντρικό θέμα της συνάντησης είναι η προώθηση της υγείας και της ευεξίας (advancing health and well being).

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τα κράτη μέλη θα συζητήσουν την πρόοδο τους σε θέματα που αφορούν στην εφαρμογή του οδικού χάρτη(2022-2025) προς την καλύτερη υγεία στις μικρές χώρες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Ευρωπαϊκή Περιφέρεια. Θα ανταλλαγούν επίσης απόψεις σε ότι αφορά στο θέμα της αντιμετώπισης των προκλήσεων, που παρουσιάζονται στον τομέα των Μη Μεταδοτικών Ασθενειών.

Η Πρωτοβουλία Μικρών Χωρών ξεκίνησε το 2013. Στην πρωτοβουλια συμμετέχουν 11 Χώρες (Κύπρος, Ανδόρα, Εσθονία, Ισλανδία, Λετονία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Μονακό, Μαυροβούνιο, Άγιος Μαρίνος και Σλοβενία), μέλη της Ευρωπαϊκής Περιφέρειας του Παγκόσμιου Οργανισμού

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση