ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:56
 

Συγχαρητήρια ΓΔ Έρευνας της ΕΕ στο Ινστιτούτο Γενετικής

Εντυπωσιασμένος ο Jean-Eric Paquet από τις δραστηριότητς του Ινστιτούτου

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Εντυπωσιασμένος από τις δραστηριότητες του Ινστιτούτου Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου (ΙΝΓΚ) δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής Έρευνας και Καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean-Eric Paquet, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ινστιτούτου.

Οπως αναφέρεται, ο κ. Paquet, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο με πρωτοβουλία της Γενικής Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Συντονισμού και Ανάπτυξης (ΓΔ ΕΠΣΑ) και τον Επικεφαλής Επιστήμονα Έρευνας και Καινοτομίας Δρα Κυριάκο Κόκκινο, ενημερώθηκε από το Γενικό Εκτελεστικό Ιατρικό Διευθυντή του ΙΝΓΚ Καθηγητή Λεωνίδα Φυλακτού, για το τρίπτυχο των δραστηριοτήτων του ΙΝΓΚ. Αυτό, αφορά στα πρωτοποριακά ερευνητικά προγράμματα που διεκπεραιώνονται στο Ινστιτούτο, τις εξειδικευμένες υπηρεσίες που παρέχει καθώς και τα μεταπτυχιακά προγράμματα που προσφέρει η Σχολή Μοριακής Ιατρικής Κύπρου του Ινστιτούτου, όλα στους τομείς της νευρολογίας, γενετικής και βιοϊατρικών επιστημών. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα ερευνητικά προγράμματα που αναλαμβάνει το Ινστιτούτο από τα ευρωπαϊκά κονδύλια, και πως αυτά αξιοποιούνται, όπως το πιο πρόσφατο που αφορά το πρόγραμμα του Ορίζοντα 2020 της ΕΕ αξίας €2,5 εκατ. για τη δημιουργία της πρώτης Έδρας Βιοπληροφορικής στην Κύπρο.

Ο Καθ. Φυλακτού, αναφέρθηκε και στην επικείμενη ανέγερση του νέου κτηρίου μέσα στο οποίο θα στεγαστούν νέες ερευνητικές μονάδες οι οποίες θα δραστηριοποιηθούν σε αναδυόμενους τομείς.

«Αποδίδουμε πολλή σημασία στην έρευνα και στην αξιοποίησή της, εφόσον τα αποτελέσματά της έχουν ως τελικό αποδέκτη τους ασθενείς, και αυτό είναι το ζητούμενο για όλους εμάς στο Ινστιτούτο», ανέφερε χαρακτηριστικά, καλωσορίζοντας στο Ινστιτούτο τον Ευρωπαίο αξιωματούχο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο κ. Paquet εξήρε το συνδυαστικό αυτό ρόλο του Ινστιτούτου στους τρεις αυτούς πυλώνες και σημείωσε ότι «το Ινστιτούτο είναι ένα κέντρο αριστείας το οποίο διεκπεραιώνει μεταφραστική έρευνα, και το μόνο που μπορώ να σας συμβουλεύσω είναι να εμβαθύνετε ακόμη περισσότερο στα ευρωπαϊκά ερευνητικά δίκτυα, παρόλες τις δυσκολίες που όλοι γνωρίζουμε, γιατί η Ευρώπη έχει ανάγκη τη δική σας συμμετοχή».

Ο κ. Paquet, τον οποίο συνόδευε ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Κύπρο Ιερόθεος Παπαδόπουλος, ο Επικεφαλής Επιστήμονας για την Έρευνα και Καινοτομία Δρ Κυριάκος Κόκκινος, και η Διευθύντρια Έρευνας, Καινοτομίας και Δια Βίου Μάθησης της Γενικής Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Συντονισμού και Ανάπτυξης, ξεναγήθηκε στους χώρους και εργαστήρια του Ινστιτούτου υπογραμμίζοντας για ακόμη μια φορά τη συμβολή του Ινστιτούτου στην προσπάθεια για αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής όλων των Κυπρίων.

Το Ινστιτούτο Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου επισκέφθηκαν επίσης εμπειρογνώμονες του «Μηχανισμού Στήριξης Πολιτικής του Ορίζοντα», με σκοπό την αξιολόγηση των ερευνητικών εργαστηρίων που χρηματοδοτούνται από το κράτος και την παροχή εισηγήσεων με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη της ερευνητικής και ακαδημαϊκής υποδομής στη χώρα μας, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Απογοήτευση λόγω χαμηλών μέσων όρων στις Παγκύπριες

«Η ανομοιογένεια και οι πολλοι ξενογλωσσοι που εισερχονται στην παιδεια χωρις κατατακτηριες εξετασεις ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  18:05

Υπ. Μεταφορών: Ένα κράτος δεν μπορεί να παρέμβει για να καθορίσει τις τιμές των ναύλων

«…και τις μπούρδες περί ανταγωνισμού, που θα φέρει μείωση των τιμών, πού να τις βάλουμε;»
Ai Em  |  10:41

Ο μυστικός δείπνος

«Ο νυν πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, θα γίνει γνωστός στην ιστορία ως ο ενταφιαστής της λύσης του Κυπριακού ...»
Yiannos  |  10:21

ΟΕΒ: Η Δημόσια Αργία της 25ης Ιουνίου δεν αφορά τον ιδιωτικό τομέα

«Αλλού σε τρώει τζιε αλλού κνίθεσαι ρε ...ΑΚΑ»
Χριστοσ Α.  |  11:07

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

Ο υπουργός Υγείας καθώς και οι ηγεσίες ΟΑΥ και ΟΚΥπΥ αύριο  Πέμπτη θα βρεθούν απέναντι από τα μέλη της Επιτροπής Υγείας της Βουλής σε μια πρώτη εφ’ όλης της ύλης ενημέρωση

Λίστα αλλαγών για τα κενά του ΓεΣΥ

Λίστα με θέματα που χρήζουν βελτιώσεων ή και αλλαγών για ομαλοποίηση της κατάστασης έχουν ετοιμάσει οι αρμόδιες υπηρεσίες ...
Του Απόστολου Τομαρά
 |  ΥΓΕΙΑ
Η στήριξη του Προέδρου της Δημοκρατίας προς όλους τους εμπλεκόμενους, ουσιαστικά μεταφράζεται ως μήνυμα αποφασιστικότητας της κυβέρνησης για εφαρμογή του ΓεΣΥ

Τα έξι αγκάθια εφαρμογής του ΓεΣΥ

Ισχυρή δέσμευση όλων των εμπλεκομένων για ομαλοποίηση της κατάστασης – σε αναταραχή φαρμακοποιοί για τα ακριβά φαρμακευτικά ...
Του Απόστολου Τομαρά
 |  ΥΓΕΙΑ
X