ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σύμπραξη ιδιωτικού και δημόσιου για κίνητρα στους ανεμβολίαστους

Μέχρι τέλος της εβδομάδας οι επίσημες ανακοινώσεις – θα ζητηθεί εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής από εταιρείες

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Σε αντίστροφη μέτρηση βρίσκεται η διαδικασία παραχώρησης κινήτρων, στις ομάδες του πληθυσμού, προκειμένου να επιταχυνθεί το πρόγραμμα εμβολιασμού. Παράλληλα με τα μέτρα που λήφθηκαν για περιορισμό διασποράς του ιού και έχουν τεθεί σε εφαρμογή από την περασμένη Παρασκευή, σε προχωρημένο στάδιο βρίσκεται και η προετοιμασία παραχώρησης κινήτρων σε ανεμβολίαστους. Βασική στόχευση, παρότρυνσης ανεμβολιάστων, είναι η ηλιακή ομάδα του πληθυσμού από 18 έως 30 ετών. Το πακέτο κινήτρων που βρίσκεται στο στάδιο της προετοιμασίας αναμένεται να οριστικοποιηθεί και να ανακοινωθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Προς τούτου, την Δευτέρα πραγματοποιήθηκε μια πρώτη συνάντηση με φορείς του ιδιωτικού τομέα προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο εκδήλωσης ενδιαφέροντος εταιρειών να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα κινήτρων. Παράλληλα κρούσεις έχουν γίνει και προς ημικρατικούς οργανισμούς να λάβουν μέρος στην όλη προσπάθεια και όπως πληροφορείται η «Κ» υπάρχει ανταπόκριση από οργανισμούς όπως η Cyta.

Συνδρομή

Η κυβέρνηση έχει ενώπιον της το αρχικό ενδιαφέρον από μεγάλες επιχειρήσεις και οργανισμούς να στηρίξουν την προσπάθεια της κυβέρνησης στο εμβολιαστικό πρόγραμμα. Όπως πληροφορούμαστε, ο ημικρατικός τηλεπικοινωνιακός οργανισμός φέρεται να είναι θετικός στην παραχώρηση επιπρόσθετου όγκου δεδομένων στα πακέτα κινητής τηλεφωνίας σε όσους θα εμβολιαστούν το επόμενο διάστημα. Η Cablenet επίσης παρουσιάζεται διατεθειμένη να παραχωρήσει μειωμένες τιμές στα πακέτα κινητής τηλεφωνίας. Σύμφωνα με πληροφορίες ενδιαφέρον για συμμετοχή έχουν εκδηλώσεις και οι άλλες εταιρείες στο χώρο των τηλεπικοινωνιών. Στις συζητήσεις που έχουν γίνει ενδιαφέρον έχει επιδειχθεί και από εταιρείες του λιανικού εμπορίου να δώσουν εκπτώσεις στα προϊόντα τους σε όσους θα εμβολιαστούν.

ΟΕΒ – ΚΕΒΕ

Την προσπάθεια που γίνεται για συνδρομή του ιδιωτικού τομέα στο πρόγραμμα εμβολιασμού στηρίζουν και συντονίζουν το ΚΕΒΕ και η ΟΕΒ. Οι δυο οργανώσεις, όπως τονίσθηκε στη σύσκεψη που έγινε την Δευτέρα, θα αναλάβουν να ζητήσουν και να καταγράψουν το ενδιαφέρον από μέλη τους να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα κινήτρων. Τις επόμενες μέρες αναμένεται να υπάρχει πιο ξεκάθαρη εικόνα προκειμένου να γίνουν και οι πρώτες ανακοινώσεις. Στην όλη προσπάθεια συμμετέχει και ο Σύνδεσμος Εμπορικών Τραπεζών.

Ο Δημόσιος τομέας

Αδιευκρίνιστο παραμένει για την ώρα αν στα υπό μελέτη κίνητρα συμπεριλαμβάνεται και η παραχώρηση κάποιου χρηματικού ποσού, όπως έγινε πρόσφατα στην Ελλάδα. Κυβερνητικές πηγές έλεγαν στην «Κ» πως επί του παρόντος δεν έχει απασχολήσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Στο κυβερνητικό επιτελείο πιστεύουν πως οι πρώτες ανακοινώσεις θα δώσουν ώθηση τόσο στο εμβολιαστικό πρόγραμμα όσο και σε άλλες εταιρείες ή οργανισμούς να στηρίξουν την προσπάθεια που γίνεται. Από πλευράς κυβέρνησης για την ώρα δεν έχουν διαρρεύσει άλλα κίνητρα πέραν από αυτά που έχουν ήδη ανακοινωθεί, όπως από το υφυπουργείο Τουρισμού, το Υπουργείο Άμυνας αλλά και τις άδειες σε εργαζόμενους να εμβολιαστούν οι ίδιοι ή τα τέκνα τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση