ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:35
 

Στο μικροσκόπιο του Υπουργείου το ζήτημα των φαρμάκων

Σε συνάντηση του με οργανισμούς παροχής φαρμάκων ζήτησε στενότερη συνεργασία

Newsroom K

Συνάντηση με οργανισμούς παροχείς φαρμάκων πραγματοποίησε την Τετάρτη (17/07) ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου, με σκοπό την ανασκόπηση και καταγραφή των προβλημάτων που αφορούν στην προμήθεια φαρμάκων.

Στη σύσκεψη συμμετείχε αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Εταιρειών Κύπρου (ΣΦΕΚ), της Κυπριακής Ένωσης Φαρμακευτικών Εταιρειών Έρευνας και Ανάπτυξης (ΚΕΦΕΑ) και του Παγκύπριου Συνδέσμου Παρασκευαστών Γενετικών Φαρμάκων (ΠΑΣΥΠΑΓΕΦ), στην παρουσία εκπροσώπων του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ).

Κατά τη συνάντηση ο Υπουργός έδωσε οδηγίες όπως δρομολογηθούν το ταχύτερο δυνατό οι λύσεις στα ζητήματα που προκύπτουν, ενώ παράλληλα ζήτησε όπως συνεχιστούν οι εντατικές επαφές ανάμεσα σε ΟΑΥ και ΣΦΕΚ, ΚΕΦΕΑ και ΠΑΣΥΠΑΓΕΦ, έτσι ώστε να εντοπίζονται και να επιλύονται αμέσως τα όποια προβλήματα παρουσιάζονται.

Υπενθυμίζεται πως τις τελευταίες μέρες έχει επανέλθει στο προσκήνιο το θέμα με τις ελλείψεις φαρμάκων στον ιδιωτικό τομέα,  ως επίσης και το ζήτημα με τις αποδεσμεύσεις φαρμακευτικών υλικών από τα δημόσια νοσηλευτήρια στον ιδιωτικό τομέα. Για το συγκεκριμένο θέμα είχε τοποθετηθεί την Τρίτη (16/07) ο Άθως Τσινωντίδης, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του ΟΑΥ, ο οποίος συμμετείχε και στη συνάντηση της Τετάρτης μεταξύ Υπουργείου και φαρμακευτικών οργανώσεων.

Η θέση του ΟΑΥ

Ο κ.Τσινωντίδης σε δηλώσεις του την Τρίτη αναγνώρισε πως το πρόβλημα είναι υπαρκτό και εις γνώση του Οργανισμού, τη στιγμή που εξετάζονται διάφορα μέτρα για αντιμετώπιση του φαινομένου. Παρέπεμψε μάλιστα στις φαρμακοβιομηχανίες, λέγοντας πως με την εισαγωγή των υπό έλλειψη φαρμάκων από τους προμηθευτές εξωτερικού, αναμένεται να παρατηρηθεί αντιμετώπιση του φαινομένου.

Για το θέμα με τις αποθήκες φαρμάκων του Υπουργείου Παιδείας, και για το ότι δεν διοχετεύονται ποσότητες στα ιδιωτικά φαρμακεία, ο κ.Τσινωντιδης σημείωσε πως λόγω κάποιων τεχνικών και νομικών ζητημάτων, αυτό δεν κατέστη δυνατό να πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα, σημειώνοντας ωστόσο πως αυτά έχουν ξεπεραστεί «από την ερχόμενη βδομάδα θα αρχίσουν αυτά τα φάρμακα να διοχετεύονται στην ιδιωτική αγορά».

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Η τρίτη επιλογή της Λευκωσίας

«Εξαιρετικό το άρθρο σας. Μακάρι να το διαβάσουν οι σημερινές πολιτικές ηγεσίες του τόπου!»
Σάββας Σάββα  |  17:10

Όχημα αναποδογυρίστηκε στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας - Λεμεσού

«Καλό είναι να ελεγχούμε τις πηγές μας, πριν βάζουμε τις ειδήσεις. Δεν απεγκλωβίστηκε ο οδηγός, αλλά ...»
Κ  |  11:17

Αβέρωφ σε Άντρο: Δεν βρήκε μια καλή κουβέντα για τον τόπο του

«Όταν μιλούν οι απόφοιτοι της σχολής …Γκαίμπελς να έχετε και τα δυο αφτιά ανοικτά, …για να μπαίνουν οι ...»
Ai Em  |  10:23

Λακκοτρύπης: Προχωρά κανονικά η ανάπτυξη του Αφροδίτη

«Παίξε σωστό παιγνίδι υπουργέ .....»
ΑΚΑ  |  09:45

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

X