ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Συνεχίζεται η κόντρα Νοσηλευτών με ΟΚΥπΥ για τμήματα αιμοκάθαρσης

Θέτουν επιτακτικά ζήτημα στελέχωσης των δημόσιων νοσηλευτηρίων με περισσότερο νοσηλευτικό προσωπικό

Newsroom K

Την έντονη ανησυχία της για την κατάσταση στα τμήματα Αιμοκάθαρσης του ΟΚΥΠΥ εκφράζει μέσω ανακοίνωσης της η ΠΑΣΥΝΟ. Λίγες μόνο μέρες μετά τις εξαγγελίες μέτρων από το Υπουργείο Υγείας για αντιμετώπιση του φαινομένου, οι Νοσηλευτές υποστηρίζουν πως αυτές αποτελούν απλές διαβεβαιώσεις και όχι εφαρμόσιμα μέτρα.

Στρέφεται επίσης και εναντίον του ΟΚΥΠΥ, τον οποίο κατηγορεί για έλλειψη πρωτοβουλιών και ενδιαφέροντος, αναρωτώμενοι κατά πόσο με την απραξία του «προωθεί» εσκεμμένα τους ασθενείς προς τον ιδιωτικό τομέα.

Αυτούσια η ανακοίνωση

Η Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών, με αφορμή δηλώσεις στα Μέσα Ενημέρωσης σε σχέση με το θέμα της διαφαινόμενης επίλυσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι αιμοκαθαιρόμενοι ασθενείς και ότι έχουν ληφθεί μέτρα για την αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων θα ήθελε, προς αποκατάσταση της αλήθειας, να δηλώσει τα πιο κάτω:

«Πιστεύουμε ότι όλες οι δηλώσεις που γίνονται αναφέρονται μόνο σε διαβεβαιώσεις ότι θα επιλυθούν τα προβλήματα στέγασης και χώρου, όταν βέβαια γίνουν οι απαραίτητες μελέτες, με τον καθορισμό κάποιων ημερομηνιών υλοποίησής τους για τα νοσοκομεία Κυπερούντας, Λάρνακας και Πάφου.

Πιστεύουμε ότι το λεωφορείο για τη μεταφορά των ασθενών θα διευκόλυνε τους ταλαιπωρημένους ασθενείς. Όμως, δυστυχώς, δεν επιλύνει ούτε το πρόβλημα της υποστελέχωσης ούτε και αυτό της έλλειψης χώρου στα Τμήματα Αιμοδιάλυσης, θέματα σημαντικά τα οποία έχουμε φέρει στο φως της δημοσιότητας τόσο εμείς ως νοσηλευτές όσο και οι ασθενείς.
Ως ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ πιστεύουμε ότι η συνεργασία με ιδιωτική κλινική, που θα χρειαστεί μέχρι και έξι μήνες για να λειτουργήσει, σαφώς και μπορεί να βελτιώσει τις συνθήκες για μια μερίδα ασθενών αλλά δημιουργείται και ένα καίριο ερώτημα: “Τελικά ο ΟΚΥπΥ είναι υπεύθυνος για τον εκσυγχρονισμό των δημόσιων νοσηλευτηρίων και για τη λειτουργία τους σε ανταγωνιστικό περιβάλλον ΓεΣΥ ή μήπως προσδοκεί να διοχετεύει ασθενείς στον ιδιωτικό τομέα;”.

Ζητούμε από τον ΟΚΥπΥ να στελεχώσει σωστά τα δημόσια αυτόνομα νοσηλευτήρια με νοσηλευτές, ώστε να παρέχεται η ενδεδειγμένη, ποιοτική και εξατομικευμένη νοσηλευτική φροντίδα στους ασθενείς και η δυνατότητα να ανταγωνιστούμε επί ίσοις όροις, σε περιβάλλον του ΓεΣΥ, τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Μπήκαν σε κόντρα Χριστοδουλίδης – ΑΚΕΛ για την εξωτερική πολιτική

«Όταν όμως ο πεθερός πλήρωνε την προεκλογική Χριστόφια στη Λεμεσό το 2008 με την ελπίδα πως θα τον διόριζε ...»
Rikkos  |  17:01

Εξοφλήθηκαν τα ακριβά δάνεια της κρίσης

«ΛΗΨΕΤΕ ΚΑΡΤΑ ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΗΣ ΑΤΜ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΣΗΜΕΙΑ Μπορείτε να χαράξετε και να συνδεθείτε ...»
MARK DOROTHY  |  16:58

Εξοφλήθηκαν τα ακριβά δάνεια της κρίσης

«Get ATM Raw Card and Make it Complete You can hack and log on to ATMs without having to carry it Arms. ...»
MARK DOROTHY  |  16:53

Πέντε μνηστήρες για αγορά ΜΕΔ 4 δισ.

«ΛΗΨΕΤΕ ΚΑΡΤΑ ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΗΣ ΑΤΜ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΣΗΜΕΙΑ Μπορείτε να χαράξετε και να συνδεθείτε ...»
MARK DOROTHY  |  16:48

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

X