ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πώς απαντά ο Χατζηπαντέλα για έξαρση κρουσμάτων Covid

Βλέπει Νομική Υπηρεσία ο Υπ. Υγείας για αιτήματα ιατρών

ΚΥΠΕ

Προγραμματισμένη σύσκεψη, πραγματοποιείται τη Δευτέρα στη Νομική Υπηρεσία σχετικά με αιτήματα των κυβερνητικών γιατρών και θέματα ασφάλισης, δήλωσε ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα.

Ερωτηθείς ποιο το θέμα της σύσκεψης, ο κ. Χατζηπαντέλας είπε ότι την προηγούμενη Δευτέρα είχαν μια συνάντηση με τις συντεχνίες των γιατρών, γιατί είχαν ανακοινώσει απεργία, προσθέτοντας ότι η σύσκεψη στη Νομική Υπηρεσία αφορά αυτά τα αιτήματα των κυβερνητικών γιατρών και θέματα ασφάλισης των κυβερνητικών γιατρών.

«Θα συζητηθεί το θέμα με τον Γενικό Εισαγγελέα, τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα, εκπροσώπους των συντεχνιών, του ΟΚΥπΥ και του ΟΑΥ», συμπλήρωσε.

Αύξηση περιστατικών κορωνοϊού

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση σχετικά με την εικόνα στις παιδιατρικές κλινικές με την αύξηση των λοιμώξεων μαζί με την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, ο Υπουργός Υγείας είπε ότι είναι φυσιολογική αυτή η αύξηση που είχαμε τις τελευταίες μέρες σε όλες τις κλινικές, αλλά η κατάσταση δεν είναι ανησυχητική. «Είναι ένα φαινόμενο, που το βλέπουμε κάθε Νοέμβριο. Είναι διαχειρίσιμη η κατάσταση», σημείωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση για την ένταξη των ΤΑΕΠ των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων στο ΓεΣΥ, ο κ. Χατζηπαντέλας είπε ότι είναι το θέμα το χειρίζεται ο ΟΑΥ, προσθέτοντας πως δεν έχει επίσημη ενημέρωση από τον ΟΑΥ αν έχουν συμφωνηθεί κάποια νοσηλευτήρια να ενταχθούν στο σύστημα.

«Όσον αφορά τις Πρώτες Βοήθειες στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, επιτρέψτε μου να μην αναφέρω αρκετά πράγματα. Θέλω να αναφέρω ότι γίνονται συνεχώς συσκέψεις, αλλά ο κόσμος έχει βαρεθεί τα λόγια. Όταν θα είμαστε έτοιμοι με πράξεις να ανακοινώσουμε για τις Πρώτες Βοήθειες τότε θα είστε οι πρώτοι που θα το ακούσετε. Σίγουρα η ανακοίνωση θα γίνει πριν το τέλος του χρόνου. Επιτρέψτε μου να μην πω περισσότερα πράγματα», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση αν υπάρχουν νεότερα για την ένταξη καινοτόμων φαρμάκων στο ΓεΣΥ, που ζητά ο ΟΣΑΚ, ο κ. Χατζηπαντέλας είπε ότι θα γίνει σύσκεψη την επόμενη εβδομάδα.

«Ελπίζω να υπάρξει κατανόηση και από τον ΟΑΥ και από τις Φαρμακευτικές Υπηρεσίες, ώστε να εντάξουμε όσο το δυνατό περισσότερα φάρμακα στο σύστημα υγείας. Στην περίπτωση που δεν θα ενταχθούν αρκετά φάρμακα όπως έχω αναφέρει και τις προηγούμενες μέρες, πρόθεση του Υπουργείου Υγείας είναι να δώσει εντολές στον ΟΑΥ να εντάξει κάποια καινοτόμα φάρμακα για να επωφεληθούν οι ασθενείς μας…Για τις 29 Νοεμβρίου έχει προγραμματιστεί η σύσκεψη», κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση