ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ανοίγουν νηπιαγωγεία, υπό συζήτηση τα γυμναστήρια

Για τις αρχές Ιουνίου βλέπει η επιστημονική ομάδα την επαναλειτουργία των νηπιαγωγείων και βρεφονηπιοκομικών σταθμών

Του Γιάννου Λύτρα

Μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του επόμενου μήνα βλέπει η Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή την επαναλειτουργία των νηπιαγωγείων και των βρεφονηπιοκομικών σταθμών, θεωρώντας ότι πλέον η επιδημιολογική εικόνα στην Κύπρο το επιτρέπει και εγγυάται την ασφάλεια αυτής της απόφασης. Συγκεκριμένα, η Επιτροπή αναμένεται ότι θα καταθέσει υπό μορφή εισήγησης την εν λόγω απόφασή της προς τις αρμόδιες αρχές του κράτους, με την λήψη των οριστικών αποφάσεων να εναπόκειται στο Υπουργείο Παιδείας. Σύμφωνα με τον καθηγητή Πέτρο Καραγιάννη, η εμπειρία από την επαναλειτουργία των βαθμίδων της Μέσης Εκπαίδευσης είναι καλή, καθώς μέχρι σήμερα, ευτυχώς δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα με κρούσματα σε σχολεία. Μάλιστα, εξήγησε, όσα παιδιά έχουν μικρότερα αδέρφια, δεν μπορούν να τους μεταδώσουν τον ιό, γι’ αυτό και είναι ασφαλής η επαναλειτουργία και των νηπιαγωγείων και βρεφονηπιοκομικών σταθμών.

Σε σχέση με τα γυμναστήρια, ο κ Καραγιάννης είπε στην «Κ» ότι στην σύσκεψη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής, συζητήθηκε και η επικείμενη επαναλειτουργία των γυμναστηρίων. Ωστόσο, γι’ αυτές τις επιχειρήσεις δεν έχει ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση εκ μέρους της επιστημονικής ομάδας. Όπως είπε ο καθηγητής, πρέπει πρώτα να μελετηθούν από τους επιστήμονες τα εγχειρίδια λειτουργίας των γυμναστηρίων και το κατά πόσον είναι έτοιμες γι’ αυτό. Σχετικά με τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν οι χώροι αυτοί, ο κ. Καραγιάννης είπε ότι πρέπει να υπάρχει πολύ καλός αερισμός, καθώς όταν κάποιος αθλείται αναπνέει με μεγαλύτερη ταχύτητα και πιο έντονα, με αποτέλεσμα να διασπείρονται στον χώρο τα μικροσταγονίδιά του. Σε περίπτωση που ο φυσικός αερισμός δεν είναι εφικτός, πρέπει να διαθέτουν κλιματιστικά τα οποία να εισάγουν φρέσκο αέρα στον χώρο από το εξωτερικό περιβάλλον ή να φιλτράρουν κατάλληλα τον αέρα.

Σχετικά με την επαναλειτουργία των γυμναστηρίων, αυτή δεν μπορεί να τοποθετηθεί χρονικά προς το παρόν, καθώς ακόμα βρίσκονται υπό συζήτηση τα μέτρα ασφάλειας σε αυτά. Η συζήτηση θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες και σύντομα η Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή, αναμένεται ότι θα καταλήξει στις αποφάσεις της, οι οποίες θα κατατεθούν υπό μορφή εισήγησης στον Υπουργό Υγείας.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Γιάννου Λύτρα

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση