ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τα αδιάθετα AstraZeneca στους 48 και άνω

Νέο πλάνο για αντιμετώπιση των αρνητών του εμβολίου της Οξφόρδης

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Τα ζητήματα που έχουν προκύψει στο εμβολιαστικό πρόγραμμα, μετά το θόρυβο γύρω από την ασφάλεια του AstraZeneca οδηγούν τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες σε νέο σχεδιασμό, προκειμένου να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο των αδιάθετων ραντεβού.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχει στην διάθεσή της η «Κ», το Υπουργείο Υγείας προσανατολίζεται σε μια γρήγορη διαδικασία προγραμματισμού εμβολιασμών, χρησιμοποιώντας τα ραντεβού για τα οποία δεν επιδεικνύεται ενδιαφέρον για άλλες ηλικιακές ομάδες του πληθυσμού. Στο πνεύμα αυτό, λένε οι πληροφορίες της «Κ», θα επιταχυνθεί το εμβολιαστικό πρόγραμμα μέχρι τέλος Απριλίου αρχές Μαΐου.

Με βάση ανεπίσημα στοιχεία, μέχρι σήμερα φαίνεται να υπάρχουν περίπου 15 χιλιάδες αδιάθετα ραντεβού του εμβολίου της AstraZeneca. Στη λογική του νέου πλάνου, ο συγκεκριμένος αριθμός θα μπει σε φάση επαναπρογραμματισμού για μικρότερες ηλικίες. Στόχος του Υπουργείου Υγείας είναι τα ραντεβού αυτά να προσφερθούν σε άτομα άνω των 48 ετών. Επίσης το ΥΠ.ΥΓ στρέφεται και σε σφικτά χρονικά πλαίσια διάθεσης των ραντεβού, μέσω της εμβολιαστικής. Αντί της παρούσας πρακτικής, η πύλη θα παραμένει ανοιχτή για τα διαθέσιμα ραντεβού, 24 το πολύ 48 ώρες. Με τον τρόπο αυτό πιστεύεται πως θα επιταχυνθεί το πρόγραμμα εμβολιασμού μέχρι αρχές Μαΐου, προκειμένου να γίνει πραγματικότητα ο εμβολιασμός του πληθυσμού σε ποσοστό 45%.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

10+1 απαντήσεις για τα εμβόλια

10+1 απαντήσεις για τα εμβόλια

Από την έναρξη των εμβολιασμών μέχρι σήμερα, οι Φαρμακευτικές Υπηρεσίες έχουν λάβει 149 έγκυρες αναφορές πιθανών ανεπιθύμητων ...
Newsroom K
 |  ΥΓΕΙΑ