ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ταυτόχρονοι εμβολιασμοί κατά COVID και γρίπης ενόψει χειμώνα

Για την Covid-19 η διευθύντρια των Ιατρικών Υπηρεσιών τόνισε ότι λόγω του χειμώνα πρέπει όλοι να είναι σε εγρήγορση, τηρώντας τα υγειονομικά μέτρα προστασίας

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ξεκινούν στις 2 Οκτωβρίου του 2023 οι εμβολιασμοί με τα νέα προσαρμοσμένα εμβόλια κατά της COVID- 19 και τα εμβόλια έναντι της εποχικής γρίπης, οι οποίοι θα διενεργούνται στα Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων ταυτόχρονα.

Σε δηλώσεις της στον ΣΠΟΡ FM και την εκπομπή ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ, η διευθύντρια Ιατρικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας, Ελισάβετ Κωνσταντίνου, ανάφερε ότι οι εμβολιασμοί των ενηλίκων, που επιθυμούν να εμβολιαστούν τόσο για την COVID-19 όσο και για την εποχική γρίπη, θα μπορούν να πραγματοποιούνται ταυτόχρονα, κατόπιν διευθέτησης ραντεβού, στα Κέντρα Εμβολιασμού του Υπουργείου Υγείας σε παγκύπρια βάση, καθώς και για όσους θα κάνουν το εμβόλιο έναντι της COVID-19. Σημείωσε ότι αρχικά, τον πρώτο καιρό, τα ραντεβού θα αφορούν προκαθορισμένες ομάδες, οι οποίες παραμένουν πιο ευάλωτες σε σοβαρές ασθένειες από την COVID-19 ή την εποχική γρίπη.

Ωστόσο, η χορήγηση των εμβολίων γρίπης θα γίνεται και από τους προσωπικούς γιατρούς, για όσους δεν θέλουν να κάνουν το εμβόλιο κατά της COVID-19.

Η κα Κωνσταντίνου τόνισε ότι η αλλαγή φέτος είναι ότι τα Εμβολιαστικά Κέντρα του Υπουργείου Υγείας θα παρέχουν ταυτόχρονα το εμβόλιο της COVID-19 και της εποχικής γρίπης.

Την ίδια ώρα διευκρίνισε ότι τα νέα εμβόλια για την COVID-19 είναι επικαιροποιημένα, με βάση τα νέα στελέχη και υποπαραλλαγές.
Αναφερόμενη στα σημερινά δεδομένα σε σχέση με την COVID-19, είπε ότι η εικόνα δεν εμπνέει ανησυχία, δεδομένου ότι οι εισαγωγές ασθενών και οι θάνατοι δεν έχουν αυξηθεί. Ωστόσο τόνισε ότι λόγω του χειμώνα πρέπει όλοι να είμαστε σε εγρήγορση, καλώντας, μεταξύ άλλων, τους πολίτες να τηρούν τα υγειονομικά μέτρα προστασίας.

Σε σχέση με τα εμβόλια έναντι της εποχικής γρίπης, η κα Κωνσταντίνου ανέφερε ότι με 170.000 εμβόλια υπάρχει επάρκεια.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Υγεία  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση