ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τέλος η απεργία στο Νοσοκομείο Λεμεσού

Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για το Τμήμα Βοηθών Θαλάμων

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Στην εργασία τους επιστρέφουν οι εργαζόμενοι στο Τμήμα καθαριότητας του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, οι οποίοι μαζί με άλλα τμήματα άρχισαν το πρωί 24ωρη απεργία, διαμαρτυρόμενοι για την έλλειψη προσωπικού.

Στην απεργία συμμετείχαν επίσης οι κλητήρες χειρουργείων, ενώ οι εργάτες μαγειρείου της κουζίνας εργάστηκαν το πρωί, μετά από δεσμεύσεις που έλαβαν ότι θα ενισχυθούν με επιπρόσθετο προσωπικό, δίνοντας περιθώριο ενός μήνα.

Οι διαμαρτυρόμενοι ζητούσαν από το πρωί γραπτές δεσμεύσεις όσον αφορά νέες προσλήψεις και λίγο μετά το μεσημέρι, οι εργαζόμενοι στο Τμήμα καθαριότητας αποφάσισαν να επιστρέψουν στην εργασία τους, αφού έλαβαν γραπτώς διαβεβαίωση πως θα γίνουν τέσσερις νέες προσλήψεις που θα τους επιτρέψουν να λάβουν τις άδειες τους, ενώ έδωσαν προθεσμία δέκα ημερών για προώθηση των υπολοίπων θεμάτων που τους απασχολούν.

Παράλληλα, πρόταση για ενέργειες προς πλήρωση των κενών θέσεων στο Τμήμα τους, αποδέχθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης και οι βοηθοί θαλάμων του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, οι οποίοι επιστρέφουν στην εργασία τους.

Όπως αναφέρουν οι συντεχνίες, μετά από διαβουλεύσεις, το ωρομίσθιο προσωπικο του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, που πραγματοποιούσε 24ωρη απεργία, αποφάσισε σε συνελεύσεις που έγιναν, όπως δοθεί προθεσμία για λήψη των σχετικών αποφάσεων που σχετίζονται με την πρόσληψη προσωπικού.

Συγκεκριμένα, το Τμήμα Καθαρισμού, οι κλητήρες χειρουργείου και οι εργάτες μαγειρείου αποφάσισαν να δώσουν προθεσμία δέκα ημερών στη διεύθυνση του νοσοκομείου για να υλοποιήσει την πρόταση της για έγκριση και πρόσληψη προσωπικού, ώστε να δοθούν άδειες ανάπαυσης.

Όσον αφορά τους βοηθούς θαλάμου, προστίθεται, αυτοί δέχθηκαν την πρόταση που αναφέρει ότι θα γίνουν ενέργειες για πλήρωση των κενών θέσεων και θα γίνουν οι απαραίτητες διευθετήσεις για να υπάρχουν σε όλες τις βάρδιες κλητήρες.

Σε περίπτωση που τα πιο πάνω μέτρα δεν εφαρμοστούν, τα απεργιακά μέτρα θα κλιμακωθούν, υπογραμμίζουν οι συντεχνίες.

Την ώρα της απεργίας, μέλη της Επιτροπής Υγείας της Βουλής, που πραγματοποιούσαν προγραμματισμένη επίσκεψη στο δημόσιο νοσηλευτήριο της Λεμεσού, ενημερώθηκαν για την κατάσταση, ενώ σε δηλώσεις του, ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Κώστας Κωνσταντίνου διερωτήθηκε γιατί έγινε η απεργία, αφού σύμφωνα με την ενημέρωση που έτυχε, δρομολογήθηκαν λύσεις και ενημερώθηκαν σχετικά όλοι οι εμπλεκόμενοι.

«Ενημερωθήκαμε τώρα από τον Εκτελεστικό Διευθυντή ότι έχουν δοθεί λύσεις και οι λύσεις ήταν γνωστές σε όλους, και στους εργαζόμενους και στις συντεχνίες που εκφράζουν τους εργαζόμενους και είναι μέλη τους, καθώς επίσης και σε εκπροσώπους τους» είπε και διερωτήθηκε «προς τι σήμερα αυτή η στάση εργασίας και η διαμαρτυρία με τον τρόπο που έγινε, αφού δόθηκαν λύσεις και ήταν γνωστές από χθες, γιατί συνέχισαν σήμερα;»Η δήλωση έγινε στην παρουσία των απεργών, που διαμαρτυρήθηκαν έντονα στα μέλη της Επιτροπής Υγείας, σημειώνοντας ότι δεν υπήρξε οποιαδήποτε γραπτή βεβαίωση, ούτε δόθηκαν λύσεις σε όλα τα προβλήματα που εδώ και χρόνια αντιμετωπίζουν με την έλλειψη προσωπικού.

Τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την απεργία ήταν σημαντικά, «γιατί το προσωπικό το οποίο απεργεί είναι ένα σημαντικό μέρος της καθημερινότητας του Νοσοκομείου», είπε εξάλλου σε δηλώσεις του ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Περιφέρειας Λεμεσού - Πάφου Χρίστος Νικολάου.

Τα συγκεκριμένα τμήματα που απεργούσαν, συνέχισε, εργάστηκαν με προσωπικό ασφαλείας ενώ κάποια καθυστέρηση παρατηρήθηκε στον προγραμματισμό των χειρουργείων καθώς μόνο ένα άτομο εργαζόταν για τον καθαρισμό τους.

«Το θέμα έχει ξεκινήσει εδώ και 10 μέρες περίπου με μια επιστολή με 3 ή 4 θέματα τα οποία έχουμε δει, τα έχουμε κουβεντιάσει την περασμένη Παρασκευή και την περασμένη Δευτέρα με τους εκπροσώπους των συντεχνιών», είπε και πρόσθεσε πως ένα από τα βασικά αιτήματα είναι η αναπλήρωση κάποιου προσωπικού για να μπορέσουν να πάρουν τις άδειες τους

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι οι ανάγκες σε προσωπικό στο Τμήμα καθαριότητας φτάνει τα 19 άτομα, ο κ. Νικολάου είπε πως «τουλάχιστον για τις άδειες του καλοκαιριού οι τέσσερις νέες προσλήψεις θα είναι αρκετές».

Παράλληλα, υπέδειξε πως, ενώ η παρουσία της Επιτροπής Υγείας της Βουλής ήταν μια καλή ευκαιρία να αναδειχθούν σε γενικότερο πλαίσιο τα διάφορα προβλήματα του Νοσοκομείου, λόγω της απεργίας, η συζήτηση με τα μέλη της Επιτροπής εστιάστηκε στα προβλήματα της έλλειψης προσωπικού σε συγκεκριμένα τμήματα.

«Αυτήν την ημέρα την οποίαν θέλαμε να χρησιμοποιήσουμε για να επικεντρωθούμε στα πραγματικά προβλήματα του Νοσοκομείου, έχει φτάσει να αναλωθεί σε σημαντικά μεν προβλήματα που έχουν να κάνουν με το προσωπικό», είπε και πρόσθεσε «είναι όμως θέματα που μπορούμε να επιληφθούμε και μπορούμε να λύσουμε».Όμως σήμερα, συνέχισε, θεωρώ ότι θα ήταν μια μέρα για όλο το Νοσοκομείο της Λεμεσού, για όλο το προσωπικό, το οποίο με την εδώ παρουσία της Επιτροπής Υγείας, θα μπορούσαμε να κερδίσουμε πολλά περισσότερα.

Την ίδια ώρα, ο Χρίστος Νικολάου υπογράμμισε πως δεν θέλει να αδικήσει κανέναν και πως «εμείς είμαστε εδώ μόνο έξι μήνες, δεν είμαστε η παλιά κατάσταση πραγμάτων, προσπαθούμε να αλλάξουμε και να βελτιωθούμε».

«Έχουμε όμως και μικρά θέματα όσον αφορά την ευελιξία που έχουμε και θεωρώ ότι σιγά σιγά, αυτό που ονομάζεται ευελιξία θα έρθει και θα μπορέσουμε να λύσουμε πολύ περισσότερα», συμπλήρωσε.

Νωρίτερα έγιναν δηλώσεις από τους απεργούς, οι οποίοι εξέφρασαν τη απόγνωση τους για την έλλειψη προσωπικού και τον φόρτο εργασίας που επωμίζονται ένεκα της υποστελέχωσης, πρόβλημα που ταλανίζει για χρόνια τους εργαζόμενους του δημόσιου νοσηλευτηρίου της Λεμεσού.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

Το πρωτόκολλο της ΚΟΠ πλέον αμφισβητείται έντονα, όπως και η δυνατότητα τήρησής του από τις ομάδες (Φωτογραφία: ΚΥΠΕ).

Ο κορωνοϊός προ κενής εστίας

Το ποδόσφαιρο απεδείχθη η κερκόπορτα του κορωνοϊού στην Κύπρο, με τις αρμόδιες αρχές να τρέχουν πίσω από τα γεγονότα
Του Γιάννου Λύτρα
 |  ΥΓΕΙΑ
X