ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Test to stay και για εκπαιδευτικούς - Πότε τίθεται σε ισχύ

Όλες οι πληροφορίες

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Σε συνέχεια της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου, ημερομηνίας 15 Φεβρουαρίου 2022, για εφαρμογή του μέτρου “test to stay” στην Εκπαιδευτική υπηρεσία, ο Υπουργός Υγείας πραγματοποίησε συσκέψεις με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις για την καταγραφή εισηγήσεων, ως προς τον καθορισμό της τελικής διαδικασίας που θα ακολουθηθεί για την εφαρμογή του μέτρου. Η εφαρμογή του θεσμού “test to stay” στη Δημοτική και Μέση εκπαίδευση αποδείχθηκε επιτυχημένη, καθώς επιτρέπει καθημερινά σε χιλιάδες παιδιά να παρακολουθήσουν τα μαθήματα τους με φυσική παρουσία.

Λαμβάνοντας υπόψη τα πιο πάνω και το γεγονός ότι τα σχολεία πρέπει να παραμείνουν ασφαλή και σε λειτουργία, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την έναρξη της εφαρμογής του μέτρου “test to stay” στους εκπαιδευτικούς των Δημοσίων και Ιδιωτικών σχολείων από τις 14 Μαρτίου 2022, βάσει της διαδικασίας που ακολουθείται από τους μαθητές/τριες.

  • Συγκεκριμένα, οι εκπαιδευτικοί στη Μέση Εκπαίδευση και Δημοτικά τόσο στο δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα, που αποτελούν στενές επαφές επιβεβαιωμένου θετικού περιστατικού και βάσει του πρωτοκόλλου υποχρεούνται σε αυτοπεριορισμό, θα μπορούν να προσέρχονται στα προκαθορισμένα σημεία που ανακοινώνονται από το Υπουργείο Υγείας για τη διενέργεια τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (Rapid test) καθημερινά για την περίοδο 7 συνεχόμενων ημερών μετά την επαφή. Η εξέταση θα παραχωρείται δωρεάν και οι ημέρες αυτοπεριορισμού των εκπαιδευτικών που δεν θα κάνουν χρήση της εφαρμογής του εν λόγω μέτρου, θα προσμετρούνται ως κανονική άδεια.

Περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με τη διαδικασία, θα ανακοινωθούν εντός των επόμενων ημερών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση