ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τι δείχνουν τα μέτρα που πάνε Υπουργικό

Στο κάδρο τα σχολεία όπου εντοπίζεται ένα από τα μεγαλύτερα πρόβλημα

Του Ανδρέα Κόκκινου

Η πολυαναμενόμενη σύσκεψη μεταξύ του Υπουργού Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα αλλά και των μελών της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 16:30 το απόγευμα της Δευτέρας (22/11) με τις δηλώσεις να έρχονται δια στόματος του ίδιου του Υπουργού παρουσία δημοσιογράφων.

Σε πρώτη φάση και με τα όσα ανέφερε, οι εισηγήσεις που θα τεθούν ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου κινήθηκαν περισσότερο μέσω τοπικού χαρακτήρα ενώ ιδιαίτερα σημαντικό διαφαίνεται το γεγονός ότι δεν υπήρξε σε καμία περίπτωση συζήτηση που να ευνοεί τον διαχωρισμό μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων. Κάτι τέτοιο άλλωστε θεωρήθηκε από όλους τους αρμόδιους εμπλεκόμενους ότι είναι πιθανότερα να φέρει τα αντίθετα και όχι τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Στο κάδρο τα σχολεία

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα παρατηρείται στις σχολικές μονάδες αλλά και γενικότερα στις ηλικιακές ομάδες κάτω των 18 αφού όπως ενημερωθήκαμε και με στοιχεία της μονάδας ιχνηλάτησης το ποσοστό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που αντιστοιχούν σε παιδιά κάτω των 18 ανέρχεται πλέον στο 30%. Κάτι που σημαίνει πως 1 στα 3 κρούσματα βρίσκεται πλέον σε σχολεία. Όπως είχαμε προαναφέρει η υποχρεωτική χρήση μάσκας αναμένεται να πάρει το πράσινο φως για τις σχολικές μονάδες ενώ σαν ενισχυτικό μέτρο θα εξεταστεί η διενέργεια rapid test σε μαθητές σε εβδομαδιαία βάση.

Την γλιτώνουν οι συναθροίσεις, κατάργηση εκδηλώσεων και εορτών

Παρά τις αρχικές εξαγγελίες το όριο των ατόμων που συναθροίζονται σε χώρους αναψυχής, διασκέδασης ή οικίες δεν πρόκειται να αλλάξει σε αυτό το στάδιο. Αντ’αυτού αναμένεται να εισηγηθούν την κατάργηση εορτών και μαζικών εκδηλώσεων όχι μόνο σε σχολεία, αλλά και σε ότι αφορά Δήμους και κοινότητες.

Κανένας διαχωρισμός εμβολιασμένων με ανεμβολίαστους - Τεστ και σε γενικό πληθυσμό

Πολύ σημαντικό θεωρείται το γεγονός ότι φαίνεται -τουλάχιστον στο παρόν στάδιο- έχει αποφευχθεί οποιαδήποτε σύσταση που διαχωρίζει εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Παρά τους ψίθυρους για μπλόκο των ανεμβολίαστων από γήπεδα, χώρους διασκέδασης, θέατρα και σινεμά, ο Υπουργός Υγείας μέσω των δηλώσεων του δεν άφησε να νοηθεί οτιδήποτε τέτοιο και έκανε λόγο για στοχευμένα τεστ σε πληθυσμιακές ομάδες στις οποίες παρατηρείται σημαντική επιβάρυνση (είτε αφορά κλειστές δομές, είτε γεωγραφικές περιοχές).

Μοχλός πίεσης η ακύρωση του Safepass

Σαν μοχλός πίεσης αναμένεται να λειτουργήσει η ενδεχόμενη ακύρωση του Safepass σε όσους χρονοτριβούν ή αποφεύγουν την ενισχυτική δόση του εμβολίου. Συγκεκριμένα θα δοθεί περίοδος 2 με 3 εβδομάδων στα άτομα των οποίων ο εμβολιασμός να τη δεύτερη δόση έχει παρέλθει εδώ και 6 μήνες και στη συνέχεια το Safepass τους θα σταματήσει να θεωρείται έγκυρο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ανδρέα Κόκκινου

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση