ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Το απόγευμα οι ανακοινώσεις Χατζηπαντέλα για τα μέτρα ενόψει Χριστουγέννων

Οι εισηγήσεις που βρίσκονται ενώπιον Υπουργικού

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Στις 16:00 το απόγευμα της Τρίτης (21/12) στο Υπουργείο Υγείας θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του Υπουργικού για τα νέα μέτρα ενόψει των Χριστουγέννων, ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα.

Τα νέα μέτρα για περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού αναμένεται να λάβει το Υπουργικό Συμβούλιο στη σημερινή του συνεδρία, κατόπιν εισηγήσεων του Υπουργού Υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στα μέτρα είναι η παράταση του κλεισίματος των σχολείων μέχρι 10 Ιανουαρίου, ενώ οι μαθητές και εκπαιδευτικοί θα προσέλθουν με την πρώτη μέρα στα σχολεία με rapid test 48 ωρών.

Επίσης ανάμεσα στις εισηγήσεις είναι η διενέργεια εβδομαδιαίου rapid test στους εμβολιασμένους με δύο δόσεις, με εξαίρεση όσους έλαβαν την τρίτη δόση.

Παράλληλα οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αλλάζει τίποτα σε σχέση με τον μέγιστο αριθμό ατόμων όσον αφορά τις συναθροίσεις σε σπίτια, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα 20 άτομα. Γίνεται επίσης εισήγηση για υποχρέωση διενέργειας 24ωρου rapid test από ανεμβολίαστους για συμμετοχή σε κοινωνικές συναθροίσεις και 48ωρου rapid test ή self-test από εμβολιασμένους.

Ακόμα έγινε εισήγηση όπως παιδιά ηλικίας 12-15 να μπορούν να εισέρχονται σε συγκεκριμένους χώρους για τους οποίους απαιτείται εμβολιασμός, μόνο με rapid test δεδομένου ότι συνοδεύονται από γονέα που έχει ολοκληρώσει το εμβολιαστικό του σχήμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση