ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στο Υγεία ένα από τα λίγα προγράμματα ελάχιστης επεμβατικής θωρακοχειρουργικής στην Κύπρο

Το Τμήμα Θωρακοχειρουργικής της Πολυκλινικής ΥΓΕΙΑ, εφαρμόζει ένα από τα λίγα προγράμματα Ελάχιστα Επεμβατικής Θωρακοχειρουργικής στην Κύπρο

Δελτίο Τύπου

To Θωρακοχειρουργικό Τμήμα της Πολυκλινικής ΥΓΕΙΑ, το οποίο εφημερεύει 24ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, είναι το μοναδικό Θωρακοχειρουργικό Τμήμα που λειτουργεί στη Λεμεσό και έχει ως κύριο έργο του τη σωστή διαχείριση και την ολοκληρωμένη φροντίδα των ασθενών με χειρουργικές παθήσεις του θώρακα. Το τμήμα προσφέρει όλες του τις υπηρεσίες εντός ΓεΣΥ. Προτεραιότητα, είναι η υψηλού επιπέδου παροχή υπηρεσιών τόσο κατά τη περιεγχειρητική περίοδο όσο και στη μετέπειτα παρακολούθησή τους. Το Τμήμα πραγματοποιεί όλο το φάσμα των χειρουργικών επεμβάσεων στο θώρακα με ιδιαίτερη έμφαση στη Θωρακοσκοπική Χειρουργική (VATS - Video Assisted Thoracic Surgery).

Οι επεμβάσεις που διενεργούνται είναι οι εξής:

 • Ανατομικές εκτομές πνεύμονα (σφηνοειδής εκτομή, τμηματεκτομή, λοβεκτομή, πνευμονεκτομή) για καρκίνο πνεύμονα. Οι επεμβάσεις γίνονται ως επί τω πλείστων με Θωρακοσκοπική τεχνική και επί αντενδείξεων με την ανοιχτή μέθοδο.
 • Σύνθετες εκτομές με βρογχοπλαστική, αρτηριοπλαστική με συναφαίρεση τμήματος του θωρακικού τοιχώματος όταν ενδείκνυται.
 • Αφαίρεση όγκων μεσοθωρακίου. Οι όγκοι μεσοθωρακίου μικρότεροι από 5 εκ αφαιρούνται με Θωρακοσκοπική τεχνική.
 • Θωρακοσκοπική εκτομή θύμου αδένα σε ασθενείς με βαριά μυασθένεια.
 • Αφαίρεση όγκων του θωρακικού τοιχώματος.
 • Αφαίρεση μεγάλων εμφυσηματικών κύστεων.
 • Θωρακοσκοπική αντιμετώπιση πνευμοθώρακα και υπεζωκοτικών συλλογών.
 • Διόρθωση δυσμορφιών του θωρακικού τοιχώματος όπως του σκαφοειδούς θώρακα.
 • Πτύχωση του διαφράγματος σε περιπτώσεις παράλυσής του.
 • Θωρακοσκοπική διάνοιξη περικαρδιακού παραθύρου.
 • Θωρακοσκοπική βιοψία πνεύμονα σε περιπτώσεις διάμεσης πνευμονοπάθειας όταν αυτή δεν μπορεί να διαγνωσθεί με άλλες μεθόδους.
 • Θωρακοσκοπική βιοψία λεμφαδένων μεσοθωρακίου σε υποψία λεμφώματος, σαρκοείδωσης ή για σταδιοποίηση του καρκίνου του πνεύμονα.
 • Χειρουργικη αντιμετώπιση μεσοθηλιώματος (πλευρεκτομή/αποφλοίωση).
 • Θωρακοσκοπική συμπαθεκτομή για υπεριδρωσία.
 • Αντιμετώπιση συνδρόμου θωρακικής εξόδου.
 • Ελάχιστα Επεμβατική αντιμετώπιση τραύματος θώρακα και των επιπλοκών (τραυματικός αιμοθώρακας και πνευμοθώρακας, ρήξη βρόγχου, ρήξη διαφράγματος, ρήξη οισοφάγου).

Το Τμήμα Θωρακοχειρουργικής της Πολυκλινικής ΥΓΕΙΑ, εφαρμόζει ένα από τα λίγα προγράμματα Ελάχιστα Επεμβατικής Θωρακοχειρουργικής στην Κύπρο, πρωτοστατώντας και σε αυτό τον τομέα. Περίπου το 80 τοις εκατό των ασθενών μπορούν να κάνουν τη χειρουργική τους επέμβαση μέσω μιας τέτοιας προσέγγισης. Η προσέγγιση με μικρές τομές, έχει ως αποτέλεσμα λιγότερη απώλεια αίματος, λιγότερο μετεγχειρητικό πόνο, μικρότερη παραμονή στο νοσοκομείο, ταχύτερη ανάρρωση και επιστροφή στις κανονικές δραστηριότητες. Οι ελάχιστα επεμβατικές προσεγγίσεις επιτρέπουν επίσης σε ηλικιωμένους και βαριά ασθενείς να υποβληθούν σε χειρουργική θεραπεία την οποία δεν θα μπορούσαν να ανεχθούν χρησιμοποιώντας μια συμβατική ανοιχτή χειρουργική προσέγγιση. Επιπλέον, ο ασθενής που ενδεχομένως να χρειασθεί συμπληρωματική χημειοθεραπεία θα είναι γρηγορότερα σε καλή κατάσταση ενώ το ογκολογικό αποτέλεσμα είναι το ίδιο καθώς η επέμβαση δεν αλλάζει, γίνεται δηλαδή πάντα η ενδεικνυόμενη εκτομή του πάσχοντος τμήματος του πνεύμονα και πλήρης λεμφαδενικός καθαρισμός. Το Τμήμα Θωρακοχειρουργικής της Πολυκλινικής ΥΓΕΙΑ, συνεργάζεται στενά με όλες τις υπόλοιπες ειδικότητες του νοσοκομείου, προκειμένου για την παροχή ολοκληρωμένης θεραπείας στους ασθενείς, με πλέον σημαντική, τη συνεργασία με Ογκολόγους, Πνευμονολόγους και Επεμβατικούς Ακτινολόγους μέσω Ογκολογικών Συμβουλίων για την εφαρμογή της καταλληλότερης θεραπευτικής στρατηγικής για τον κάθε Ογκολογικό ασθενή. Παράλληλα τις υπηρεσίες του τμήματος, συμπληρώνει το Διαγνωστικό κέντρο της Πολυκλινικής ΥΓΕΙΑ, το οποίο μέσω του τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμού, παρέχει έγκαιρα και έγκυρα αποτελέσματα, τα οποία καθορίζουν το Πλάνο Θεραπείας του ασθενούς. .

Το Τμήμα Θωρακοχειρουργικής της Πολυκλινικής ΥΓΕΙΑ λειτουργεί και για εξωτερικούς ασθενείς, οι οποίοι μπορούν να κλείσουν ραντεβού με τους εξειδικευμένους και έμπειρους ιατρούς του τμήματος, καλώντας στο τηλέφωνο 25884852.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση