ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Covid: Το «προφίλ» των νοσηλευομένων - Αναμένεται περαιτέρω αύξηση

Τι αναφέρει ο εκπρόσωπος του ΟΚΥπΥ στην «Κ»

Της Άντρης Θρασυβούλου

Ολοένα και αυξάνονται οι νοσηλευόμενοι ασθενείς με Covid ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται περαιτέρω αύξηση με αποτέλεσμα οι ανησυχίες των αρμοδίων να εντείνονται. Ο εκπρόσωπος τύπου του ΟΚΥπΥ, Χαράλαμπος Χαριλάου εξηγεί στην «Κ» ότι όσο αυξάνεται ο αριθμός των νέων περιστατικών του ιού, καταγράφεται αύξηση και στις νοσηλείες. Στις 15 Ιουνίου ο αριθμός των νοσηλευόμενων ασθενών με κορωνοϊό ανερχόταν σε 32 ενώ σήμερα στα κρατικά νοσηλευτήρια νοσηλεύονται συνολικά 153 ασθενείς. Σύμφωνα με τον κ. Χαριλάου, 17 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Το τελευταίο 24ωρο καταγράφεται αύξηση ασθενών και στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

9 στους 10 ασθενείς ανεμβολίαστοι

Η πλειοψηφία των ασθενών με Covid οι οποίοι νοσηλεύονται στα κρατικά νοσηλευτήρια είναι ανεμβολίαστοι. Συγκεκριμένα, οι εννέα στους δέκα ασθενείς δεν έχουν εμβολιαστεί. Κι αυτό σύμφωνα με τους αρμοδίους καταδεικνύει τη σημασία του εμβολιασμού κατά του ιού, καθώς όπως τονίζεται, το εμβόλιο προφυλάσσει από την βαριά νόσηση, νοσηλεία ή θάνατο. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΟΚΥπΥ, οι ηλικίες των ατόμων που νοσηλεύονται κυμαίνονται από 19 έως 91 ετών. Η διάμεση ηλικία είναι τα 53 έτη ενώ οι πλείστοι ασθενείς είναι ηλικιακά μεταξύ 40-60 ετών. 

Ο κ. Χαριλάου αναφέρει επίσης ότι οι ασθενείς παρουσιάζουν τα ίδια συμπτώματα αλλά και τον ίδιο μέσο όρο διάρκειας νοσηλείας, περίπου επτά ημέρες. 

Σε σχέση με το πλάνο ενόψει του ενδεχόμενου περαιτέρω αύξησης των νοσηλευόμενων, ο κ. Χαριλάου σημειώνει ότι «ο σχεδιασμός υπάρχει και συνεχώς αναδιπλώνεται». Έχουν ανοίξει μονάδες Covid, οι οποίες είχαν κλείσει ενώ σύμφωνα με τον ίδιο ο εξοπλισμός, οι υποδομές και το προσωπικό είναι επαρκή. Ωστόσο, διανύουμε καλοκαιρινή περίοδο και εάν χρειαστεί θα ανακληθούν ακόμη και άδειες προσωπικού είπε ο κ. Χαριλάου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Άντρης Θρασυβούλου

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

X