ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Χρ. Κυπρής: Χρειαζόμαστε ακόμα 3 γιατρούς και 10 νοσηλευτές στο ΓΝ Αμμοχώστου

Προβλέπουμε ότι τις επόμενες μέρες θα υπάρχουν περισσότεροι ασθενείς, ανέφερε ο Ειδικός Παθολόγος και Συντονιστής των γιατρών

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Περισσότεροι ασθενείς με κορωνοϊό αναμένεται να μεταφερθούν τις επόμενες μέρες στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, που λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς.

Σε δηλώσεις του ο Χρήστος Κυπρής, Ειδικός Παθολόγος και Συντονιστής των γιατρών στον θάλαμο COVID - 19 του Νοσοκομείου ανέφερε ότι μέχρι τις 2 το μεσημέρι νοσηλεύονταν στο Νοσοκομείο «50 ασθενείς και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό είναι πανέτοιμο να τους φροντίσει. Προβλέπουμε ότι τις επόμενες μέρες θα υπάρχουν περισσότεροι ασθενείς και γίνονται τα πλάνα για να καλύψουμε τις ανάγκες από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό».

Ταυτόχρονα εξέφρασε την ελπίδα ότι «μέχρι τη Δευτέρα θα έχουμε τους γιατρούς και νοσηλευτές» και εξήγησε πως στο Νοσοκομείο Αναφοράς «χρειαζόμαστε ακόμα τρεις γιατρούς και δέκα νοσηλευτές».

Από την πλευρά του ο νοσηλευτής Μάριος Πολυδώρου ανέφερε ότι «σήμερα κλείνει και ο τελευταίος θάλαμος του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου, δηλαδή ο Χειρουργικός, και γίνεται μια νέα ανακατανομή του νοσηλευτικού προσωπικού προκειμένου να δούμε τις πραγματικές ανάγκες που υπάρχουν. Θα προχωρήσουμε στη σωστή στελέχωση του Παιδιατρικού Τμήματος που ήδη λειτουργεί ως θάλαμος για ασθενείς με κορωνοϊό, του Γυναικολογικού, του Παθολογικού αλλά και της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας».

Πρόσθεσε ότι «αφού γίνει σωστή στελέχωση των συγκεκριμένων Τμημάτων στη συνέχεια το προσωπικό που θα απομείνει, με στόχο να εργάζεται με ασφάλεια, πρώτα για τους ασθενείς αλλά και για το ίδιο το προσωπικό, θα τοποθετηθούν οι ανάλογοι ασθενείς στον Χειρουργικό Θάλαμο».

Ερωτηθείς για τις ελλείψεις στο νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Αναφοράς ο κ. Πολυδώρου επανέλαβε ότι «γίνεται μια ανακατανομή αυτή τη στιγμή ώστε να δούμε τις ελλείψεις που υπάρχουν. Το προσωπικό είναι αρκετά κουρασμένο, ενώ σχεδόν τα δύο τρίτα των κρεβατιών στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας έχουν γεμίσει και απομένει μόνο ένα κενό».

Εξήγησε ακόμα ότι «ο Παθολογικός, ο Παιδιατρικός και ο Γυναικολογικός Θάλαμος είναι γεμάτοι και τώρα θα γίνουν εισαγωγές ασθενών στο Χειρουργικό Θάλαμο». Το νοσοκομείο είναι υποστελεχωμένο όσον αφορά νοσηλευτικό προσωπικό, είπε και σημείωσε πως «σήμερα κλείνει το Χειρουργείο και το Μαιευτήριο με το προσωπικό που εργάζεται εκεί, μεταφέρεται για να ενδυναμώσει τα άλλα Τμήματα του Νοσοκομείου. Ανάλογα με την ασφάλεια που θα πρέπει να υπάρχει προς όφελος των ασθενών, θα γίνονται εισαγωγές ατόμων με κορωνοϊό στον Χειρουργικό Θάλαμο».

Κληθείς να αναφέρει ποια Τμήματα του Νοσοκομείου Αμμοχώστου παραμένουν ανοικτά είπε πως «θα παραμείνουν για λειτουργία προς το κοινό το Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών, το Τμήμα Αιμοκάθαρσης και τα Εξωτερικά Ιατρεία».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Πολυδώρου είπε πως «σε περίπτωση ατυχήματος ή δυστυχήματος το Νοσοκομείο θα ανταποκριθεί μόνο με αποστολή ασθενοφόρου. Σε περίπτωση που το πλήρωμα του ασθενοφόρου κρίνει ότι το περιστατικό χρήζει εισαγωγής τότε θα μεταφέρει τους ασθενείς στο πλησιέστερο και καταλληλότερο Νοσοκομείο».

Εξήγησε ακόμα ότι «σε περίπτωση που το πλήρωμα του ασθενοφόρου δεν προλαβαίνει να μεταφέρει τον ασθενή στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου τότε θα του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και θα μεταφερθεί σε άλλο Νοσοκομείο αφού δεν υπάρχει θάλαμος για να γίνει εισαγωγή, ούτε χειρουργείο για να υποβληθεί, εάν χρειαστεί, σε χειρουργική επέμβαση. Αυτό θα γίνει και σε περίπτωση τοκετού ή εάν μία έγκυος γυναίκα χρήζει επείγουσας καισαρικής τομής, δηλαδή θα μεταφερθεί από το ασθενοφόρο στο πλησιέστερο, καταλληλότερο Νοσοκομείο, με όλους τους κινδύνους που ενδεχομένως να υπάρξουν».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Σε χαμηλό βαρομετρικό οι πολιτικοί αρχηγοί

«Δηλαδή, όλοι οι ΄πολιτικοί΄μας για τη χωματερή. »
ΑΚΑ  |  22:38

Λεμεσός: Άνοιξε καφετέρια - Θαμώνες παρακολουθούσαν ποδόσφαιρο

«Kανονικά θα έπρεπε να τους έδιναν από μια σφαλιάρα και μια κλωτσιά στα πισινά! »
ΑΚΑ  |  08:23

«Ανοίγουν» οι αιθέρες από 1η Μαρτίου - Όλα όσα θα ισχύουν

«ΤΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΛΕΙΣΤΑ. ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΟΡΟΥΝ ΜΑΣΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ...»
ΚΥΠΡΙΑΝΟΣ  |  12:18

Σε προεκλογικό άμυνας ο ΔΗΣΥ

«Πραγματικά, είναι απίστευτα άδικο αυτό που συμβαίνει εναντίον της κυβέρνησης καί τής Κας Γιολιτη. Αντί, ...»
Αλέξης Σταυρινίδης  |  16:00

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση