ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Υπ. Παιδείας: Συζήτηση για προσαρμογές στο νομοθετικό πλαίσιο του Ινστιτούτου Νευρολογίας

Δηλώσεις του Υπ. Παιδείας, Πρόδρομου Προδρόμου κατά την επίσκεψη του στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου επισκέφθηκε σήμερα το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο κ. Προδρόμου είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Ιωάννη Μάτση, τον Γενικό Εκτελεστικό Διευθυντή και Ιατρικό Διευθυντή Καθ. Λεωνίδα Φυλακτού, όπως και με άλλα μέλη της ηγεσίας του Ινστιτούτου.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Υπουργός σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ανέφερε: «Είχα την ευκαρία σήμερα να επισκεφθώ το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής. Την ευκαιρία και την χαρά», τόνισε, «γιατί αυτά που διαπιστώνει κανείς στο Ινστιτούτο δικαιώνουν την πεποίθηση ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό κέντρο αριστείας που διαθέτουμε στην Κύπρο».

«Θέλω να ευχαριστήσω», πρόσθεσε, «τον Πρόεδρο του Συμβουλίου κ. Ιωάννη Μάτση και τον Γενικό Εκτελεστικό Διευθυντή και Ιατρικό Διευθυντή Καθ. Λεωνίδα Φυλακτού.

Αυτή η συνάντηση ήταν προ πολλού οφειλόμενη και έχει αναβληθεί, ωστόσο σήμερα είχα την ευκαιρία να ενημερωθώ για το πολύπτυχο έργο του Ινστιτούτου -είτε πρόκειται για την πρωτοποριακή έρευνα στους τομείς της Γενετικής και της Νευρολογίας που είναι σίγουρα κρίσιμοι τομείς του μέλλοντος, της επιστημονικής έρευνας- αλλά ταυτόχρονα και να επισκεφθώ τα εργαστήρια και να διαπιστώσω ξανά την πολύ σημαντική στήριξη που έδωσε το Ινστιτούτο, ειδικά στα πρώτα στάδια της προσπάθειας για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία του κορονοϊού.

Επίσης, διαπίστωσα και το εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο που διεξάγεται στο Ινστιτούτο, σε υψηλό επίπεδο μεταπτυχιακών και διδακτορικών σπουδών.

Βεβαίως, ανταλλάξαμε και απόψεις με την ηγεσία του Ινστιτούτου αναφορικά με κάποιες προσαρμογές που πρέπει να γίνουν στο νομοθετικό-θεσμικό πλαίσιο, για να μπορούμε καλύτερα να ανταποκριθούμε στην ανάπτυξη τέτοιων κέντρων έρευνας, διδασκαλίας και αριστείας στον τόπο μας», ανέφερε καταληκτικά ο Υπουργός Παιδείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση