ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Υπ. Υγείας - Ετοιμάζονται τα μέτρα για το φθινόπωρο, περιμένουν εισηγήσεις επιδημιολόγων

Ο οδικός χάρτης θα είναι έτοιμος στις 30 Αυγούστου

ΚΥΠΕ

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι ενέργειες για τον σχεδιασμό του οδικού χάρτη διαχείρισης της πανδημίας κορωνοϊού, ο οποίος αναμένεται ότι θα είναι έτοιμος μέχρι τις 30 Αυγούστου, δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Υπουργού Υγείας, Κωνσταντίνος Αθανασίου.

«Είναι σε εξέλιξη οι ενέργειες του Υπουργείου Υγείας σε συνεργασία με τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής έτσι ώστε να ολοκληρωθεί ο οδικός χάρτης που περιλαμβάνει τους πυλώνες δράσης και προγραμματισμό για τους επόμενους μήνες διαχείρισης της πανδημίας», είπε.

Σημείωσε ότι τα μηνύματα που έρχονται από ευρωπαϊκούς οργανισμούς, προμηνύουν ένα δύσκολο Φθινόπωρο-Χειμώνα ενόψει της πανδημίας COVID-19.

Εμείς θα συνεχίσουμε στοχευμένα, όπως και τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής, να λαμβάνουμε μέτρα, έτσι ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε διασπορά, συμπλήρωσε.

«Πλέον ύστερα από δυόμισι χρόνια πανδημίας υπάρχει εμπειρογνωμοσύνη και τεχνογνωσία, και πρέπει να ενισχύουμε το ποσοστό ευαισθητοποίησης των πολιτών για την τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας», πρόσθεσε.

Σύμφωνα και με τα δεδομένα που υπάρχουν από το δίκτυο παρακολούθησης υπερβάλλουσας θνησιμότητας η Κύπρος είναι ανάμεσα στις πρώτες χώρες – κατέχει την 5η χαμηλότερη θέση σε σχέση με την υπερβάλλουσα θνησιμότητα για την πανδημία του COVID-19.

«Αναμένουμε μέχρι την Παρασκευή τις εισηγήσεις των μελών της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής. Στην συνέχεια θα υπάρξει σύσκεψη την επόμενη Τρίτη οπόταν και θα καθοριστούν ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν είτε για την επιστροφή των μαθητών είτε για την επιτήρηση της κοινότητας με διαγνωστικούς ελέγχους είτε όσον αφορά την προώθηση των αντιϊκών φαρμάκων ενώ θα υπάρξει και σύσκεψη της Συμβουλευτικής Επιτροπής Εμβολιασμού του Υπουργείου Υγείας σε σχέση με την προώθηση του εμβολιασμού», συμπλήρωσε ο κ. Αθανασίου

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση