ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Υπ. Υγείας για κορωνοϊό: Διαβιβάστηκε η ανάγκη για 1,2 εκατ. εμβόλια

Η Κύπρος συμμετέχει ήδη στην διαπραγμάτευση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για εξασφάλιση της απαραίτητης ποσότητας εμβολίου κατά της νόσου COVID-19

Newsroom K

Σε σχέση με την εξασφάλιση ποσοτήτων εμβολίου κατά της νόσου COVID-19 για την εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού της Κύπρου, το Υπουργείο Υγείας διευκρινίζει ότι η Κύπρος, μαζί με τα άλλα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμμετέχει στην πρωτοβουλία της Ευρωπαίας Επιτρόπου για την Υγεία κας Στέλλας Κυριακίδου, μέσω της οποίας θα χρησιμοποιηθούν 2,7 δις ευρώ από το Μέσο Στήριξης Έκτακτης Ανάγκης (Emergency Support Instrument – ESI) για επένδυση σε εταιρείες που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεωρεί ότι μπορούν να προχωρήσουν γρήγορα ή είναι σε αρκετά προχωρημένο στάδιο σε σχέση με την έρευνα και την κλινική δοκιμή των εμβολίων. Εν προκειμένω, η Επιτροπή ήδη διαπραγματεύεται με την εταιρεία AstraZeneca, η οποία βρίσκεται σε αρκετά προχωρημένο στάδιο για την παρασκευή εμβολίου.

Μέσα από τη συνεργασία που θα δημιουργηθεί, διασφαλίζεται ότι δεν θα γίνονται ξεχωριστές διαπραγματεύσεις ή θα υποβάλλονται χωριστά παραγγελίες από το κάθε κράτος μέλος. Μέσω της κοινής διαπραγμάτευσης που διενεργεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για όλα τα κράτη μέλη, ενισχύεται η θέση όλων των χωρών, ανεξάρτητα από το μέγεθός τους ή τη διαπραγματευτική τους ισχύ, ενώ διασφαλίζεται η ισότιμη πρόσβαση σε ό,τι αφορά στα θεραπευτικά προϊόντα, είτε πρόκειται για φάρμακα ή εμβόλιο, στον ίδιο χρόνο και το ίδιο ποσοστό που θα δοθεί σε όλες τις χώρες.

Για καλύτερο συντονισμό, έχει δημιουργηθεί σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης Επιτροπή, η οποία έχει την ευθύνη για τη διαπραγμάτευση και στην οποία συμμετέχει εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας της Κύπρου. Το Υπουργείο Υγείας έχει ήδη διαβιβάσει πριν από τρεις εβδομάδες, δια του εκπροσώπου της, την ανάγκη για προμήθεια 1,2 εκ. εμβολίων. Σημειώνεται ότι στην ποσότητα αυτή περιλήφθηκαν και οι Τουρκοκύπριοι.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Υγεία  |  Coronavirus  |  Υγεία  | 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

Το πρωτόκολλο της ΚΟΠ πλέον αμφισβητείται έντονα, όπως και η δυνατότητα τήρησής του από τις ομάδες (Φωτογραφία: ΚΥΠΕ).

Ο κορωνοϊός προ κενής εστίας

Το ποδόσφαιρο απεδείχθη η κερκόπορτα του κορωνοϊού στην Κύπρο, με τις αρμόδιες αρχές να τρέχουν πίσω από τα γεγονότα
Του Γιάννου Λύτρα
 |  ΥΓΕΙΑ
X