ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σε κατ'οίκον περιορισμό οι 5 εργαζόμενοι αλυσίδας εστιατορίων στη Λεμεσό

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας

Newsroom K

Σε κατ'οίκον περιορισμό βρίσκονται τα πέντε κρούσματα που εντοπίστηκαν στο εστιατόριο Wagamama στην Μαρίνα Λεμεσού.

Σύμφωνα με την ανάρτηση της εταιρείας, οι πέντε εργαζόμενοι είναι ασυμπτωματικοί και τέθηκαν σε περιορισμό στα σπίτια τους με οδηγίες των ειδικών.

Η ανάρτηση της εταιρείας:

ανακοίνωση wagamama μαρίνας λεμεσού

Δημοσιεύτηκε από wagamama στις Κυριακή, 26 Ιουλίου 2020

Υπ. Υγείας: Πέντε κρούσματα σε εστιατόρια στην Μαρίνα Λεμεσού

Μετά και τα πρόσφατα εγχώρια περιστατικά της νόσου COVID-19 που εντοπίστηκαν στην Λεμεσό και ιδιαίτερα η περίπτωση της αλυσίδας των 5 εργαζόμενων στο Wagamama στη Μαρίνα Λεμεσού, το Υπουργείο Υγείας επισύρει την προσοχή των πολιτών σε ό,τι αφορά σε επισκέψεις τους σε χώρους με μεγάλο συγχρωτισμό ατόμων.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό, παρά τις χαλαρώσεις των απαγορεύσεων, να λαμβάνονται σε κάθε περίπτωση τα μέτρα ατομικής προφύλαξης από όλους τους πολίτες, κυρίως όταν επισκέπτονται χώρους όπου συνωστίζεται μεγάλος αριθμός προσώπων (χώροι εστίασης, υπεραγορές, πολυκαταστήματα, εμπορικά κέντρα, κοκ) και το μέτρο κοινωνικής αποστασιοποίησης δεν μπορεί εύκολα να εφαρμοστεί.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για τους εργαζόμενους σε θέσεις εξυπηρέτησης κοινού, όπως είναι, μεταξύ άλλων, οι ταμίες και οι πωλητές σε υπεραγορές, καταστήματα λιανικού εμπορίου, οι σερβιτόροι και οι παρασκευαστές ποτών και τροφίμων σε χώρους εστίασης, κοκ. Παράλληλα, μεταξύ των εργαζομένων θα πρέπει να εφαρμόζεται το μέτρο αποστασιοποίησης σε όλες τις ώρες, ιδιαίτερα κατά τα διαλείμματα, οπότε και υπάρχει μεγαλύτερη επαφή μεταξύ των εργαζομένων.

Προτρέπονται, επίσης, οι πολίτες να παρακολουθούν την κατάσταση της υγείας τους, ιδιαίτερα εάν έχουν επισκεφθεί χώρους όπου εντοπίστηκαν κρούσματα, και στην περίπτωση που εκδηλώσουν συμπτώματα του κορωνοϊού, δηλαδή βήχα, πυρετό, δύσπνοια, αιφνίδια έναρξη ανοσμίας, αγευσίας ή δυσγευσίας, να επικοινωνούν αμέσως με τον Προσωπικό τους Ιατρό και να ακολουθούν τις οδηγίες του.

Αναφορικά με τη συγκεκριμένη συστοιβάδα στον χώρο εστίασης στη Μαρίνα Λεμεσού, σημειώνεται ότι έχουν υποβληθεί σε εργαστηριακή εξέταση όλοι οι εργαζόμενοι και έχει γίνει απολύμανση του χώρου για δύο διαδοχικές μέρες, τηρώντας το σχετικό πρωτόκολλο.

Εν κατακλείδι, τονίζεται για ακόμα μια φορά ότι όλοι οι πολίτες έχουμε ατομική και κοινωνική ευθύνη να προστατεύσουμε τη Δημόσια Υγεία και να συνεχίσουμε την καλή επιδημιολογική εικόνα. Η επαναφορά των περιοριστικών μέτρων αποτελεί την ύστατη λύση και οφείλουμε όλοι να αποτρέψουμε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

Το πρωτόκολλο της ΚΟΠ πλέον αμφισβητείται έντονα, όπως και η δυνατότητα τήρησής του από τις ομάδες (Φωτογραφία: ΚΥΠΕ).

Ο κορωνοϊός προ κενής εστίας

Το ποδόσφαιρο απεδείχθη η κερκόπορτα του κορωνοϊού στην Κύπρο, με τις αρμόδιες αρχές να τρέχουν πίσω από τα γεγονότα
Του Γιάννου Λύτρα
 |  ΥΓΕΙΑ
X