ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:02
 

Υπ. Υγείας: Καμία πρόθεση αναβολής της εφαρμογής του ΓεΣΥ

«Εάν κάποιο εκ των κοινοβουλευτικών κομμάτων επιθυμεί να ζητήσει την αναβολή του Σχεδίου, φυσικά μπορεί να το πράξει»

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχει καμία πρόθεση από πλευράς υπουργείου Υγείας και Κυβέρνησης για αναβολή της εφαρμογής του ΓεΣΥ, ξεκαθαρίζει ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου.

«Σε συνέχεια δηλώσεων που εκδίδονται τις τελευταίες μέρες από μέλη πολιτικών κομμάτων και αφορούν στο ΓεΣΥ και το ενδεχόμενο αναβολής του, θα ήθελα να ξεκαθαρίσω για ακόμα μια φορά ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση από πλευράς Υπουργείου Υγείας και Κυβέρνησης για αναβολή της εφαρμογής του», αναφέρει γραπτή δήλωση του Υπουργού που αναμεταδίδει το ΓΤΠ.

Ο κ. Ιωάννου προσθέτει πως «εάν κάποιο εκ των κοινοβουλευτικών κομμάτων επιθυμεί να ζητήσει την αναβολή του Σχεδίου, φυσικά μπορεί να το πράξει και, όπως για όλα τα θέματα, να λογοδοτήσει στους πολίτες».

Συνεχίζει λέγοντας ότι «όσοι τρέχουν να επιρρίψουν ευθύνες στο Υπουργείο Υγείας για τις καθυστερήσεις και τις κωλυσιεργίες όσον αφορά στη διαβούλευση με τα εμπλεκόμενα μέρη, ας ανατρέξουν στα γεγονότα των τελευταίων μηνών».

Ο Υπουργός καλεί όλους να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, να δείξουν εγκράτεια και να κατανοήσουν τη σοβαρότητα και την αναγκαιότητα αυτής της επαναστατικής μεταρρύθμισης για ολόκληρη την κοινωνία. «Απευθύνω κάλεσμα σε όλα τα πολιτικά κόμματα, όπως έπραξαν πριν από δύο χρόνια με την ψήφιση των νομοσχεδίων, καθώς και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τα οργανωμένα σύνολα, με υπευθυνότητα να στηρίξουν την εφαρμογή του ΓεΣΥ. Η μεγαλύτερη κοινωνική αλλαγή των τελευταίων 40 και πλέον ετών, αντί να αποτελέσει πεδίο για κομματικές αντιπαραθέσεις, ας αποτελέσει χώρο σύμπνοιας για όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου, μακριά από εκμηδενιστικές προσεγγίσεις και κινήσεις εντυπωσιασμού. Η Υγεία αφορά όλους, ανεξάρτητα πολιτικών πεποιθήσεων, και η εφαρμογή του ΓεΣΥ απευθύνεται σε όλους τους πολίτες» σημειώνει ο κ. Ιωάννου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Η τραγωδία στην Τουρκία, η αλληλεγγύη της Ελλάδας και ίσως μια ευκαιρία

«Ούτε πρόκειται να εκτίμησει ο τάγιπ .... Πάντως και δεν ξέρετε πως μιλά για τον δυτικό πολιτισμό ... ...»
Ούτε ένα στο εκατομμυρίο  |  17:41

Ψηφίστηκε ο νόμος για τις εξώσεις

«Διερωτώμαι για την αδιαφορία δεκαετιών, που οι Νομοθέτες μας ανέχονταν την διάκριση της διαφορετικής ...»
YIANNOULIS  |  10:55

Είναι εφικτή η βελτίωση της οδικής νοοτροπίας;

«Το ταχυδρομείο στην Αραδίππου στη Λάρνακα βρίσκεται πάνω στα φώτα τροχαίας. Συνέχεια είναι σταθμευμένα ...»
ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΥ  |  15:20

Η Τουρκία τρυπά στο «8» εξ ονόματος του ψευδοκράτους

«ΤΟΙΣ ΦΡΟΝΙΜΟΙΣ ........ ΟΛΙΓΑ !!!!»
YIANNOULIS  |  11:05

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

X