ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Υπ. Υγείας Κύπρου-Ελλάδας: Συνεργασία στις μεταμοσχεύσεις

Ο κ. Δαμιανός ευχαρίστησε την Ελλάδα για τη διαχρονική στήριξη που παρέχει στην Κύπρο στον τομέα της υγείας και εξέφρασε τη βεβαιότητα πως αυτή θα ενισχυθεί περαιτέρω.

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Η συνεργασία Κύπρου και Ελλάδας στον τομέα της υγείας είναι εξαιρετική και συνεχιζόμενη εδώ και πάρα πολλά χρόνια, επεσήμανε ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Δαμιανός, μετά την ολοκλήρωση συνάντησης που είχε σήμερα το απόγευμα στο Υπουργείο, με τον Υπουργό Υγείας της Ελλάδας, Άδωνι Γεωργιάδη, στην παρουσία του Υφυπουργού Υγείας της Ελλάδας, Μάριου Θεμιστοκλέους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, την οποία μεταδίδει το ΓΤΠ, ο κ. Δαμιανός ευχαρίστησε την Ελλάδα για τη διαχρονική στήριξη που παρέχει στην Κύπρο στον τομέα της υγείας και εξέφρασε τη βεβαιότητα πως αυτή θα ενισχυθεί περαιτέρω.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, όπως ανέφερε, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων θέματα που αφορούν στην επικείμενη συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα των μεταμοσχεύσεων, μέσω της υπογραφής δύο συμφωνιών, όπως και το θέμα της τροποποίησης διακρατικής συμφωνίας των δύο χωρών, η οποία βρίσκεται σε ισχύ από το 1987.

Η συμφωνία, συμπλήρωσε, αφορά τις εξειδικεύσεις των ιατρών και το θέμα των φαρμάκων.

Από πλευράς του, ο Υπουργός Υγείας της Ελλάδας, Άδωνις Γεωργιάδης, εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία του στην Κύπρο, σημειώνοντας ότι στο πλαίσιο της συνάντησης αντηλλάγησαν απόψεις για διάφορα ζητήματα.

«Έχουμε να διδαχθούμε και εμείς από την Κυπριακή Δημοκρατία αναφορικά με τις μεταρρυθμίσεις στο Σύστημα Υγείας της χώρας, όπως έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια. Θεωρούμε πετυχημένες τις μεταρρυθμίσεις και ότι βρίσκονται στην ορθή κατεύθυνση», σημείωσε.

Συζήτησαν, πρόσθεσε ο Έλληνας Υπουργός, «για τη διεύρυνση της συνεργασίας μας τόσο στον τομέα των μεταμοσχεύσεων, όσο και στον τομέα της αναγνώρισης των  επιστημονικών ιατρικών εξειδικεύσεων».

Εξέφρασε, παράλληλα, τη βεβαιότητα πως η καλή συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα της υγείας θα συνεχιστεί και στο μέλλον.

«Η Ελληνική Δημοκρατία και η Κυπριακή Δημοκρατία, είναι δύο ξεχωριστές χώρες μεν, με μία καρδιά δε», συμπλήρωσε.

Ο Υφυπουργός Υγείας της Ελλάδας, Μάριος Θεμιστοκλέους, σε δηλώσεις του, σημείωσε πως στόχος είναι η ενδυνάμωση της συνεργασίας Ελλάδας και Κύπρου σε όλους τους τομείς, γεγονός που θα αποβεί προς όφελος των πολιτών και των δύο χωρών. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση