ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Υπ. Υγείας: Νέο κτήριο για το Γενικό Χημείο του Κράτους

Θα βρίσκεται πλησίον των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας στην Αθαλάσσα

ΚΥΠΕ

Την ανέγερση νέου κτηρίου για την στέγαση των υπηρεσιών του Γενικού Χημείου του Κράτους εξήγγειλε την Τρίτη, η Υπουργός Υγείας, Πόπη Κανάρη, μετά την ολοκλήρωση επίσκεψής της στο Γενικό Χημείο του Κράτους, λέγοντας ότι ο ορίζοντας υλοποίησης του έργου είναι στο τέλος του 2028, με αρχές του 2029.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά την επίσκεψή της στο Γενικό Χημείο του Κράτους, η κ. Κανάρη είπε ότι υπηρέτησε την εν λόγω υπηρεσία για 37 χρόνια και επεσήμανε ότι είναι γνώστρια των θεμάτων καθώς έχει επανεισαχθεί ο θεσμός της επιτελικής ομάδας στο Υπουργείο Υγείας με συντονισμό των διευθυντικών ομάδων σε μηνιαία βάση.  

Πρόσθεσε ότι στην επίσκεψή της είχε την ευκαιρία να συζητήσει με το προσωπικό θέματα που ταλανίζουν το Γενικό Χημείο του Κράτους, φέρνοντας ως παράδειγμα το κτήριο, το οποίο κτίστηκε τη δεκαετία του 1970.

Η κ. Κανάρη εξήγγειλε την ανέγερση ενός νέου κτηρίου για την στέγαση των υπηρεσιών του Γενικού Χημείου του Κράτους εξηγώντας ότι αυτό θα βρίσκεται πλησίον των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας στην Αθαλάσσα.

«Υπάρχει κτιριολογική μελέτη, υπάρχει ο σχεδιασμός και θα ξεκινήσει προς το τέλος του χρόνου με την έγκριση της Κυβέρνησης», είπε η κ. Κανάρη λέγοντας ότι ο ορίζοντας υλοποίησης είναι στο τέλος του 2028, με αρχές του 2029.

Η Υπουργός εξήγησε ότι πρέπει να υλοποιηθεί αυτό το έργο καθώς το Γενικό Χημείο του Κράτους προσφέρει πολλές υπηρεσίες στα θέματα ελέγχου, επιτήρησης, παρακολούθησης τροφίμων, περιβαλλοντικών δειγμάτων, νερών, καλλυντικών, φαρμάκων, αστυνομικών τεκμηρίων, παιδικών παιχνιδιών και άλλων. Πρόσθεσε ότι το Γενικό Χημείο του Κράτους συμβάλει ουσιαστικά στα θέματα πρόληψης που έχει ως πυλώνα προτεραιότητας το Υπουργείο Υγείας.

Σημείωσε ακόμη ότι τα εργαστήρια του Γενικού Χημείου του Κράτους πολλές φορές βραβεύονται για την αποτελεσματικότητά τους στα «άγνωστα δείγματα» που στέλνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε όλα τα κράτη-μέλη και πολλές φορές έχει πάρει το βραβείο για τα άριστα αποτελέσματα.

Η Υπουργός έδωσε τα εύσημα στη Γενική Διευθύντρια και στο προσωπικό του Γενικού Χημείου του Κράτους λέγοντας ότι «μέσα από τον υψηλό προγραμματισμό και την αφοσίωση έχουν αποδείξει ότι η Κύπρος, παρ’ όλο το μικρό της μέγεθος, σε θέματα που καλύπτει το Γενικό Χημείο του Κράτους, το εκτόπισμα είναι πολύ μεγαλύτερο».

Καινούργια Οδηγία για το νερό – «άριστη» η ποιότητα λέει η Υπουργός

Η Υπουργός Υγείας δήλωσε ότι έχει περάσει πρόσφατα και η καινούργια Οδηγία για το νερό που αφορά την ποιότητα του νερού για ανθρώπινη χρήση. Εξήγησε ότι με αυτή την Οδηγία το Γενικό Χημείο του Κράτους έχει μια αυξημένη ευθύνη ελέγχου τόσο σε παραμέτρους, όσο και σε συχνότητα.

Η κ. Κανάρη δήλωσε ότι μέσω της Οδηγίας θα παρακολουθείται πιο συχνά το πόσιμο νερό προκειμένου να γνωρίζουν και οι καταναλωτές ότι ελέγχεται καθημερινώς το νερό της βρύσης αλλά και τα εμφιαλωμένα νερά και τα βυτιοφόρα και τα φράγματα διαβεβαιώνοντας ότι «η ποιότητα του νερού στην Κύπρο είναι άριστη».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση