ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Υπ. Υγείας: Παίρνει σάρκα και οστά το νομοσχέδιο για Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο

Ενώπιον της Βουλής ίσως και πριν το κλείσιμο της

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα έχει εκφράσει αρκετές φορές μέσω δηλώσεων του από ανάληψης των καθηκόντων του, ότι ένας από τους στόχους που έθεσε πριν αφήσει τα ηνία του υπουργείου είναι η πραγματοποίηση Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Η Κύπρος είναι η μόνη χώρα στην ΕΕ που δεν διαθέτει ούτε πανεπιστημιακό νοσοκομείο ούτε κλινική και αυτή η κατάσταση είναι εις βάρος της ιατρικής και επιστημονικής κοινότητας. Το νομοσχέδιο κατετέθηκε ενώπιον της Επιτροπής το 2020, ωστόσο πριν από ενάμιση χρόνο, η επιτροπή το έστειλε πίσω στο Υπουργείο Υγείας έτσι ώστε να υπάρξει επαρκής διαβούλευση.

Μιλώντας σήμερα στην Οριάνα Παπαντωνίου και την εκπομπή «Διασπορά Ειδήσεων» ο Υπουργός Υγείας ερωτηθείς για το πού βρίσκεται σήμερα η διαδικασία απάντησε πως η επόμενη συνάντηση θα γίνει σήμερα (Πέμπτη 23/6) με τους επικεφαλείς των Πανεπιστημίων της χώρας μας με σκοπό να ενημερωθεί για τις εξελίξεις της συνάντησής τους με τον εξωτερικό σύμβουλο που ο ίδιος έχει διορίσει, θέλοντας να τελειώσει το ζήτημα μέσα στους επόμενους μήνες.

Ο Υπουργός Υγείας μάλιστα διαβεβαίωσε πως κατόπιν εντολής του ο εξωτερικός σύμβουλος συναντήθηκε ήδη με αντιπροσωπεία του ΟΚΥπΥ αλλά και των ιατρών αποκαλύπτοντας πως το νομοσχέδιο για να λάβει η πραγματοποίηση του Πανεπιστημιακού Νομοσχεδίου σάρκα και οστά θα παρουσιαστεί ενώπιον του τις επόμενες μέρες ενώ δεν αποκλείεται να τεθεί και ενώπιον της Βουλής πριν από το κλείσιμο της.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση