ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Υπ. Υγείας: Τι λέει για τις καθυστερήσεις στην παράδοση φαρμάκων

Η σχετική ανακοίνωση

ΚΥΠΕ

Έχουν ήδη τροχοδρομηθεί ενέργειες, που θα επιλύσουν τα όποια προβλήματα καθυστέρησης παρατηρούνται προς όφελος των ασθενών, διαβεβαιώνει το Υπουργείο Υγείας.

Σε ανακοίνωσή του, με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» αναφορικά με τη διαδικασία μεταφοράς καινοτόμων θεραπειών, χημειοθεραπειών και εξειδικευμένων φαρμάκων στις επαρχίες, το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει πως είναι άξιο αναφοράς το γεγονός πως για πρώτη φορά, μετά από οδηγίες του Υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα, αποφασίστηκε η χορήγηση φαρμάκων, που εγκρίνονται από την Επιτροπή Ονομαστικών Αιτημάτων (ΕΟΑ) στα ιδιωτικά νοσηλευτήρια, που είναι συμβεβλημένα με το ΓεΣΥ, για καλύτερη και γρηγορότερη εξυπηρέτηση των ασθενών.

Όπως σημειώνει, ημερομηνία έναρξης του νέου προγράμματος ορίστηκε η 1η Ιουλίου του 2022.

Ωστόσο, προσθέτει πως η διαδικασία διαφοροποίησης του λογισμικού συνέτεινε στην καθυστέρηση που παρατηρείται και καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες, έτσι ώστε να διευθετηθεί το θέμα του λογισμικού και η διαφοροποίηση της διαδικασίας.

Με νέα εγκύκλιο που στάλθηκε στις 30/6/2022, το Υπουργείο Υγείας ενημέρωσε ότι η ημερομηνία έναρξης μετατίθεται για τις 2/10/2022.

Ως εκ τούτου, το αρμόδιο Υπουργείο αναφέρει πως γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες και καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, για την έναρξη του συγκεκριμένου προγράμματος, από την 1η Αυγούστου του 2022.

Το Υπουργείο Υγείας αναφέρει, τέλος, ότι το θέμα της έγκαιρης προμήθειας των φαρμάκων από όλα τα νοσηλευτήρια θα επιλυθεί με την ένταξη των καινοτόμων φαρμάκων στους καταλόγους που αποζημιώνει ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας, καθώς η παράδοση στις περισσότερες περιπτώσεις θα γίνεται απευθείας από τις φαρμακευτικές εταιρείες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Υγεία  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση