ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Υπ. Υγείας: Στόχος του ΓεΣΥ η ίση πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας

«Το Υπουργείο στηρίζει όλες τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους μυοπαθείς πάσχοντες είτε στα δημόσια νοσηλευτήρια είτε μέσα από επιχορηγήσεις των ειδικών ιατρικών κέντρων»

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνου Ιωάννου σε χαιρετισμό στη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Μυοπαθών Κύπρου σημείωσε πως έφτασε η ώρα να αλλάξει η υπάρχουσα κατάσταση στην περίθαλψη και υγεία, στην οποία οι χρόνιοι πάσχοντες υποχρεώνονται να ξοδεύουν μεγάλα ποσά για τη διασφάλιση της υγείας τους, τονίζοντας πως η φιλοσοφία του ΓεΣΥ εδράζεται στην καθολικότητα και κοινωνική αλληλεγγύη σε ιατροφαρμακευτικές υπηρεσίες, έτσι ώστε όλοι, ανεξάρτητα από την ηλικία, την οικονομική κατάσταση, τη σοβαρότητα της ασθένειάς τους, να έχουν ίση πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας, χωρίς περιορισμούς.

Ο ασθενοκεντρικός χαρακτήρας του ΓεΣΥ δεν μπορεί παρά να αναβαθμίσει και να εκσυγχρονίσει τον τομέα της Υγείας, συμπλήρωσε.

Ο Υπουργός Υγείας είπε ακόμα πως τους πρώτους μήνες μετά την εφαρμογή του ΓεΣΥ θα προκύψουν προβλήματα και δυσκολίες, ωστόσο, μόνο με αποφασιστικότητα και καλή θέληση από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, θα μπορέσουμε να τις αντιμετωπίσουμε, βελτιώνοντας παράλληλα το Σχέδιο προς όφελος όλων μας.

Ο κ. Ιωάννου ανέφερε ακόμα πως το Υπουργείο Υγείας στηρίζει όλες τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους μυοπαθείς πάσχοντες είτε στα δημόσια νοσηλευτήρια είτε μέσα από επιχορηγήσεις των ειδικών ιατρικών κέντρων όπως το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής.

Είπε ακόμα πως με γνώμονα πάντα τη βελτίωση του επιπέδου της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, το Υπουργείο Υγείας καλύπτει το κόστος των εξειδικευμένων αναλύσεων και των θεραπειών.

Αφού ανέφερε ότι μέσα από συντονισμένες και στοχευμένες ενέργειες, προωθείται η ανάπτυξη της έρευνας στον τομέα των μυοπαθειών, είτε με την εκπαίδευση των επαγγελματιών υγείας του τόπου, είτε με την συμμετοχή σε προγράμματα και άλλες δράσεις σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, διαβεβαίωσε ότι τόσο ο ίδιος, όσο και το Υπουργείο Υγείας, θα συνεχίσουν να βρίσκονται δίπλα στους ασθενείς και τον Σύνδεσμο και να στηρίζουν με κάθε δυνατό τρόπο το έργο σας, στο πλαίσιο της αγαστής συνεργασίας που αναπτύξαμε τα 33 χρόνια της ύπαρξής σας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Μέχρι τα ημιορεινά έφτασε το χιόνι

«Μα καλά ποιος του απαγορεύει, του χιονιά, να κατεβεί, ως τη Λάρνακα;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  17:09

Γερμανικά ΜΜΕ: Περικοπές ευρωπαϊκών κονδυλίων προς την Τουρκία

«Kύριε Μπορέλ, πείτε το στον σουλτανίσκο που λιγόστεψαν οι μέρες του, σήμερα που θα είναι στο σπίτι σας! ...»
ΑΚΑ  |  11:20

«Η Κύπρος παρακολουθεί με σύνεση τις γεωστρατηγικές ανακατατάξεις στην περιοχή»

«Ο άνθρωπος χωρίς προσωπικότητα πότε θα πάει σπίτι του; »
ΑΚΑ  |  11:17

Κλοπή κατοικίας με λεία 7 χιλ. ευρώ και χρυσαφικά

«ΚΛΟΠΗ ….. κατοικίας ;;; Έκλεψαν κατοικία; Ή μήπως ΔΙΑΡΡΗΞΗ κατοικίας ;;; Πόσο ΠΤΩΧΗ διατύπωση !!! ...»
YIANNOULIS  |  10:51

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

X