ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Υπ. Υγείας: Τα νοσηλευτήριά μας αντεπεξέρχονται σε πολύ υψηλό βαθμό στις ανάγκες

Εάν υπάρξει ανάγκη υπάρχει σχέδιο να μεταφερθούν ασθενείς όπως έγινε και τον προηγούμενο χειμώνα σε άλλα νοσηλευτήρια εντός ΓεΣΥ

ΚΥΠΕ

Τα νοσηλευτήριά μας αντεπεξέρχονται στις ανάγκες σε πολύ υψηλό βαθμό, δήλωσε ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα, στο περιθώριο διάσκεψης Τύπου για τη λειτουργία του Κέντρου Τραύματος στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, η οποία έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας. 

Ερωτηθείς αν το Υπουργείο Υγείας έχει Σχέδιο Β σε περίπτωση υπερπληρότητας των νοσηλευτηρίων, ο κ. Χατζηπαντέλα είπε ότι «υπάρχει και Σχέδιο Β, υπάρχει και Σχέδιο Γ». Πρόσθεσε ότι εάν υπάρξει ανάγκη, υπάρχει σχέδιο να μεταφερθούν ασθενείς, όπως έγινε και τον προηγούμενο χειμώνα, σε άλλα νοσηλευτήρια εντός ΓεΣΥ. Στη χειρότερη περίπτωση, σημείωσε, «εάν αυτά τα νοσηλευτήρια δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν, θα χρησιμοποιήσουμε κλίνες από τον ιδιωτικό τομέα». «Το κάναμε και στο παρελθόν, εάν είναι ανάγκη, θα το κάνουμε και αυτή τη στιγμή», τόνισε. 

«Θεωρώ ότι τα νοσηλευτήριά μας θα αντεπεξέλθουν», υπογράμμισε ο Υπουργός Υγείας. «Εδώ είναι και η Υπηρεσιακή Διευθύντρια των νοσηλευτηρίων. Ζήτησα να μου χτυπήσουν καμπανάκι εάν υπάρξει πρόβλημα. Μέχρι στιγμής τα νοσηλευτήριά μας αντεπεξέρχονται σε πολύ υψηλό βαθμό», επεσήμανε.

Ερωτηθείς σχετικά, έκανε λόγο για την ετοιμότητα του Υπουργείου Υγείας απέναντι στην παραλλαγή Kraken, υποδεικνύοντας ότι «περάσαμε αρκετές μεταλλάξεις». «Με τη βοήθεια του κόσμου θα περάσουμε και αυτή τη μετάλλαξη», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στη διαδικασία της ένταξης των καινοτόμων φαρμάκων, ο κ. Χατζηπαντέλα ανέφερε ότι έγινε σύσκεψη την προηγούμενη εβδομάδα στο Υπουργείο Υγείας. Εξήγησε ότι δόθηκε μια πρόταση στις φαρμακευτικές εταιρείες και αναμένεται η ανταπόκρισή τους σε αυτήν την πρόταση. «Εάν είναι θετικές στην πρότασή μας, τότε τα περισσότερα από τα καινοτόμα φάρμακα που θέλουμε να ενταχθούν στο Σύστημα θα ενταχθούν τις επόμενες δύο εβδομάδες», κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση